De krat van week 44 - Chowder

Tijdens het proefkoken van de chowder bleek dat we er verschillende meningen op na hielden over wat dat precies is. We waren eensgezind over de basis: een Amerikaanse, gebonden soep. En vanaf dat punt gingen de variaties alle kanten op. Research, dus. De Amerikaanse herkomst klopt. Chowder is vooral aan de noordoostkust van Amerika (Maine, Massachusetts, New Hampshire) erg populair. De streek is beroemd om zijn Indian summer, en wat is lekkerder dan soep in de herfst? Chowder is een veelal crèmekleurige, gebonden soep. Je bindt de soep door middel van een roux, het bindende mengsel van bloem en boter, of door het meekoken van wat aardappel. Misschien de bekendste chowder is die met clams, een soort kokkels. Maar ook krab, of kreeft (die rijkelijk leeft voor de kust) vind je erin terug, witvis, stukjes bacon, zelfs krabbetjes (varkensrib) zagen we voorbij komen. Een kok met bravoure kan er een tomaatje in meekoken. Kortom: de kok kan er zijn eigen je ne sais quoi aan toevoegen. Net als wij deden met de Krat-chowder in week 44.

Één van onze gemakskratten proberen?


Bekijk onze kratten