De Krat van week 46 - Potverdorie!

Beste Krat-chef

We stonden al een paar seizoenen met elkaar langs de lijn op het voetbalveld waar onze kinderen speelden. De gesprekken daar gaan meestal over de blessures van het kroost, de bikkelharde tegenstander of de hardvochtige trainer. Zelden over werk, want langs de lijn ben je vooral ouder. En toen opeens ontdekten we, boven de koffie, een gemeenschappelijke missie: duurzame voeding. De gemoedelijke voetbalvader bleek een van de oprichters van Potverdorie! Deze producenten van jam, chutneys en meer startten uit onvrede met de enorme voedselverspilling. Er moest toch meer kunnen met afgedankte wortels, aardbeien, komkommers? Potverdorie! rijdt nu door Amsterdam om afgedankt fruit en afgekeurde groenten te verzamelen bij supermarkten, groothandel en boeren. In hun productiekeuken verandert dit basismateriaal in delicatessen in een potje. Verspilling is verrukkelijk, vinden ze bij Potverdorie!

Blij verrast proefden wij hun uienchutney. Je vindt hem deze week voor bij de soep en de stamppot. Boerenkool smaakte nog nooit zo spannend.

Eet smakelijk!

Het team van de Krat