De Krat van week 49 - De Keukenkastjes van Eva Posthuma de Boer

Het mag dan herfst zijn, de afgelopen weken kregen jullie wel heel regelmatig paddenstoelen in de Krat. Persoonlijk krijgen wij er geen genoeg van en we hopen jullie ook niet. De reden dat je zoveel paddenstoelen krijgt is omdat we met liefde een van onze leveranciers uit de brand helpen. We schreven al eerder over Mycophilia, innovatieve paddenstoelenkwekers uit de Flevopolder. Haalden ze in de zomer opgelucht adem toen hun zwammen weer uit konden zwerven naar restaurants in het hele land: de horecadeuren zijn wederom gesloten.

Inspiratie voor recepten hadden we in overvloed, niet in de laatste plaats omdat Krat-brainstormer en kookschrijver Eva Posthuma de Boer een boekje samenstelde over de paddenstoel. Het is het eerste deel van een reeks prachtig vormgegeven kookboekjes, de Keukenkastjes, met elk 25 recepten over één ingrediënt.

Tip voor de feestdagen! Keukenkastje Paddenstoel en Keukenkastje Appel & Peer (€12,50 in de echte of online boekhandel).

Uit het Keukenkastje Paddenstoel maken jullie volgende week de Hollandse risotto met exotische paddenstoelen. Zo wordt een plus een drie. Beloofd!

Eet smakelijk!

Deze Krat thuis ontvangen? Bestel hier een van onze Kratten