
De Krat van week 50 - Bietensoep
Beste Krat-chef,
De gerechten die we testkoken bij de Krat worden opgegeten tijdens de lunch. Dat is niet alleen lekker en gezond, maar ook reuze praktisch. Vrijwel alle smaken zijn aan tafel vertegenwoordigd: exotisch en Hollands, licht en voedzaam, easy en culi. Dat leidt met regelmaat tot twisten: “beetje te bitter” tegen “nee, dat vind ik juist lekker:”, of: “ik vind het te flauw”, tegen “jij gebruikt te veel zout”. Er belandt niet zomaar een gerecht in je Krat, vaak passen we tijdens en na het koken recepten nog aan.
De bietensoep van deze week werd door iedereen met instemming begroet, dus laat je niet afleiden door de kleur. Het schijnt dat er mensen zijn die nooit iets eten uit de roodkleurige groep groenten-
Het enige twistput was de mate van zoetheid. “Kamp zoet” vond de bietensoep gewoon erg lekker, “kamp hartig” was meer geporteerd van de versie met een flinke kneep citroensap en een lepel yoghurt. Het is aan jullie.
Eet smakelijk,