De Krat van week 6 - Koningsboleet

Beste Kratchef,

Misschien nog lekkerder dan hete soep op een koude winterdag is een portie gebakken paddenstoelen. Er is weinig wat die aardse, nootachtige smaak evenaart. Het maakt niet eens zoveel uit welke soort paddenstoelen je kiest, al hebben wij voorkeur voor een mooie mix van bijvoorbeeld kastanjechampignons, oesterzwammen en een beetje luxe zoals cantharel of pied de moutons. Waarbij we dan meestal een beetje vals spelen door er wat gedroogde en geweekte porcini doorheen te mengen.

Onze nieuwste ontdekking is de koningsboleet. Een royale paddenstoel met een machtige steel, die als je hem dik snijdt iets vleesachtigs behoudt; ideaal voor vegetarische pastasauzen of bij andijviestamppot. Yvette van Boven liet al eens zien dat je geweldige ‘pulled mushroom’ kunt maken van deze krachtpatser.

Enfin, jullie maken deze week gebakken paddenstoelen mét soep. Meer winters comfort food wordt het niet.

Eet smakelijk!

Het team van de Krat