De krat van week 7 - Groene kool

Groenten en planten zijn niet alleen onmisbaar in de keuken, ook geneeskrachtig hebben ze nogal wat in hun mars. Wist je bijvoorbeeld dat thee van weegbree goed is voor je keel? En dat thee met citroen (vitamine C doet zwellingen krimpen), honing en een beetje cayennepeper ook goed helpt? Het laatste ingrediënt werkt pijnstillend. Jonge moeders zweren bij venkelthee om de buikkrampen van hun baby’s te verminderen, en natte, koude theezakjes verlichten de pijn van muggenbulten en brandwonden.

Koolbladeren zijn in dit licht multi-inzetbaar. Ze zouden zwellingen verminderen, dus een blad op je enkel is een goede remedie bij verzwikkingen. Op een wondje houdt koolblad ontsteking tegen, en het kalmeert de jeuk van een muggenbult, of een flinke hoofdpijn. Een blad kool in je nek (elke soort is goed) kan dan wonderen doen.

De groene kool die in week 7 in de Krat zit vinden wij daarnaast ook nog eens heel fotogeniek, met dit blad kun je gerust voor de dag komen. We stoven de kool met wat komijnpoeder, en de burger eet je met een spicy sausje: helpt goed tegen de februari blues

Één van onze Gemakskratten proberen?

Bekijk onze kratten