De Krat van week 7 - Zonnige salade

We kunnen de zon niet laten schijnen, maar we kunnen wel ons best doen op zonnig eten. Voor bij de o zo comfortabele pasta met (visvrije) tonijn hebben we deze week een knaller van een zomersalade. Even verfrissend als versterkend.

We beginnen met een sinaasappel. Niet uit Nederland natuurlijk, maar wel verantwoord fruit. De sinaasappel is in het seizoen en komt hier per vrachtwagen naartoe, wat tientallen malen milieuvriendelijker is dan, bijvoorbeeld, de vliegtuigen vol blauwe bessen die hier landen.

Bon, de sinaasappelpartjes lossnijden dus, flink wat winterwortel raspen, en dan een stevige dressing maken met citroensap (mag uit een flesje). Wij geven er voor de gelegenheid wat verse kervel bij, een fijnzinnig kruid dat vaag doet denken aan peterselie en koriander. Deze kleurexplosie op het bord maakte ons al blij. Je kunt de salade naar eigen believen nog lekkerder maken met een knapperig nootje, een olijfje, wat geroosterde zonnebloempitten, kortom: alles wat krokant is of een beetje bite heeft. Maar zo is hij ook top.

Bon appetit!