
De Krat van week 8 - Een dip van romige boterbonen
Wanneer we de eerste boterbonendip aten weten we niet meer. Was het op vakantie? Kwamen we het eerste recept tegen in Plenty van Ottolenghi? Of hebben we het per ongeluk zelf een keer gemaakt, toen we humus wilden maar geen kikkererwten op voorraad hadden. Dat laatste ligt eigenlijk het meest voor de hand. Wat we wel nog weten is dat we onmiddellijk verslaafd waren aan dit bijgerecht. Je kunt het zo spicy of mild maken als je zelf wilt, met koriander en citroen is heerlijk (we zouden er graag nog een lepel tahin aan toevoegen), maar het werkt ook met knoflook, basilicum en een flinke scheut olijfolie.
De mediterrane groentestoof waar de dip volgende week mee wordt gecombineerd komt voort uit een brainstorm waarin we hevig probeerden de zinnen even te verzetten. Weg van grauw en donker, even tijdreizen naar zon en de geur van verse kruiden. Enter de rozemarijn en tijm. De pesto draagt ook bij aan de sfeer, zelfs al maken we die van winterpostelein.
Benieuwd naar onze kratten? Bekijk hier onze kratten