Skip to main content

De Krat van week 9 - De zon op je bord!

We testten de geroosterde wintergroenten met baharatsaus op een van de donkerste dagen van de maand, maar in de Krat-keuken was daar weinig van te merken. De bakplaat met wintergroenten in alle kleuren van de regenboog leverde een prachtplaatje op, het leek wel zomer!

De kleur van bijvoorbeeld bietjes, winterpostelein en wortel is niet alleen maar een lust voor het oog: elk kleurgewas heeft zo zijn eigen, functionele rol wat betreft vitaminen, mineralen en vezels. Denk aan het caroteen dat wortels oranje kleurt. Zoveel mogelijk kleur op je bord is dus het devies: hoe kleurrijker, hoe gezonder.

Het bovengenoemde gerecht, wintergroenten met paddenstoelen-baharatsaus, is niet alleen een explosie van kleur, ook qua smaak wordt er een feestje gevierd op het bord, al zeggen we het zelf.
Voor dit kleurrijke recept deden wij inspiratie op in Restaurant Marathonweg in Amsterdam. We hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als wij.

Bekijk hier onze kratten