De Krat van week 9 - Exotische appelcompote
Een van de redenen waarom wij zo van koken houden is dat het zo creatief is. De simpelste ingrediënten smaken, als je er net even een andere draai aan geeft, compleet anders.
Zo smoorden we onlangs rode uien. Lang- zodat ze lekker zoet werden. Tot zover niets nieuws. Toen voegden we wat specerijen toe. Beetje, gember, chili, wat paprikapoeder, kurkuma, en wat gebeurde daar opeens in die pan? Een compleet nieuwe smaak hadden we veroorzaakt. Zoet zonder suikerig te zijn, aards, verwarmend, exotisch en vooral.. nieuw! En zo was onze collega-kok Eva ondersteboven van geroosterde spitskool, die ze in een restaurant voor zich kreeg. (Binnenkort ook in de Krat!)
Deze week waren we erg tevreden over de exotische appelcompote. Zelf appels koken is al leuk – en supersimpel- maar met wat specerijen worden de appels in tien minuten culinair hoogstaand.
Tip: ook erg lekker bij een bolletje vanille- of kaneelijs. Of over de yoghurt. Of gewoon als tussendoortje. Kortom: een alleskunner.