Excuus: chauffeurs tekort

Was u deze week ook zo geïrriteerd, toen er (misschien wel voor de tweede keer) géén Krat bij u werd bezorgd, terwijl u die wel had besteld? Natuurlijk hebben we onze excuses gemaakt, maar dat helpt niets wanneer je voor een lege koelkast staat met een hongerige maag, dat begrijpen wij ook wel.

Spullen aan huis bezorgen: Nederlandse bedrijven zijn er goed in. We heten niet voor niets ‘Nederland distributieland.’ In Nederland was bol.com een van de eerste bedrijven die aan huis leverde en inmiddels vinden we het doodnormaal dat een mixer die je ‘s avonds om half elf bestelt, de volgende middag aan je deur wordt gebracht.

Op het moment dat u dit leest crossen er dus duizenden busjes elke dag door het ganse land, volgeladen met boeken, kleding, huishoudelijke apparatuur en… maaltijdboxen. Tenminste, als het goed is, want de laatste tijd komt de Krat -en onze klanten dus ook- behoorlijk in de problemen. Te vaak blijven er kratten achter in het distributiecentrum.

Oorzaak: een gierend gebrek aan chauffeurs. Dat is de keerzijde van succes: er is te veel vraag naar thuisbezorgen voor te weinig chauffeurs. Onze klanten zijn -terecht- teleurgesteld en soms moet al het heerlijke eten ook nog worden weggegooid, een doodzonde voor ons. Maar: onze distributeur doet, echt waar, zijn opperste best.

Er zijn extra mensen aangenomen, collega's van andere afdelingen worden ingezet, het uitzendbureau is platgebeld en soms helpt het even, maar vaak genoeg lukt het niet. Er blijven busjes staan.

Onze enige troost is dat wij niet de enigen zijn; er bestaat inmiddels een ‘transport-appgroep’ waar zo ongeveer alle maaltijdboxen van Nederland inzitten.

Iedereen heeft er namelijk last van. Behalve over vermiste boxen en kratten, spreekt de appgroep vooral over oplossingen voor het distributieprobleem. Heeft u er een? We horen het graag. Ondertussen hopen we op uw begrip. Soms heeft succes een keerzijde.

Inger Boxsem