Festivalkoken


We zouden wel een dagelijkse aflevering kunnen maken van De Wonderbaarlijke Avonturen van de Krat tijdens Corona. Terwijl sommige mensen tijd hebben om opritten te tegelen en na twintig jaar eindelijk plinten tegen de muur te timmeren is het bij ons op kantoor aanpoten.


Door de groei van ons klantenbestand (dank daarvoor!) moeten we naarstig op zoek naar nieuwe porties snijbiet, of volkoren ciabatta’s. We moeten verzinnen hoe onze klanten veilig hun Krat kunnen ophalen. Gelukkig is het mooi weer; in de zon is het niet vervelend om even in de rij te staan.


Onze fijne leveranciers

Als we niet aan de telefoon hangen met onze leveranciers bellen ze ons wel. De roodlofteler zat bijvoorbeeld met bergen onverkoopbare roodlof: normaal gesproken gaat die naar de horeca, maar die is dicht. De bakker zit met onverkocht brood om diezelfde reden.


Karma shoarma

Hetzelfde speelde bij de mannen van Karmashoarma, een plantaardige shoarmaleverancier. We hadden de heren al op de radar: vorig seizoen was hun shoarma, gemaakt van knolselderij en graan, al een knoert van een festivalhit. Dus wapende karmashoarma zich voor het nieuwe festivalseizoen met voldoende voorraad en verpakkingen. De machines draaiden op volle toeren, de deksels vlogen op de kartonnen bekers en toen: ‘over een uur sluiten alle horecagelegenheden en verbieden we evenementen met meer dan 30 deelnemers.’

Bam.

Daar zaten ze.

We helpen Karmashoarma met liefde uit de brand: hun shoarma is een van de beste vleesvervangers die we in tijden aten. En nu we zelf het festivalterrein niet op mogen, kunnen we op zijn minst festivalkoken. Zoek One world Together At Home op Youtube, luister naar Jimmy Fallon and The Roots’ Safety dance, neem een hap van de ultiem troostende healthy kapsalon, en je weet: a change is gonna come (check Lizzo!).

Tip: de karmashoarma zit in de Krat van week 19: 4 t/m 10 mei

Door Inger Boxsem