Krat van week 30 - Spaanse Krat

Normaal gesproken reist een dikke miljoen Nederlanders in de zomer af naar Spanje. Normaal gesproken dus. Want je mag momenteel alleen om dringende redenen naar Spanje vertrekken. Met dank aan de Deltavariant.

Ter compensatie reis je met de inhoud van de Krat deze week in je hoofd en je mond. De klassieke paella kreeg een Nederlandse twist, met de chorizo van Michiel Teelt. In de Vegakrat zit heerlijk zeekraal, van onze eigen kust. Bij het proeven van de tortilla de patates hoor je de zee de costa’s oprollen, maar de klapper is de tapasmaaltijd. Oorspronkelijk waren tapas bedoeld om het grote gat tussen de Spaanse lunch en het diner te vullen. Inmiddels zijn de hapjes uitgegroeid tot veel meer. Johannes van Dam, bij leven een geroemd en gevreesd culinair journalist omschreef ze in zijn boek De Dikke van Dam heel precies. ‘Tapas zijn het volle leven, en het eetmoment van de tapas is het levendigste moment in de dag van de Spanjaard, in feite het leven zelf.’

Eén van onze Gemakskratten proberen?

Bekijk onze Kratten

Besteldeadline woensdag 21 juli 12.00u - bezorgmoment maandag 26 juli
Besteldeadline maandag 26 juli 09.00u - bezorgmoment donderdag 29 juli of vrijdag 30 juli