Krat van week 31 - Baked feta

Tiktok was de eerste internethype die aan ons voorbijging. Die zelfs aan onze kinderen voorbijging. ‘Tiktok is voor kleine kinderen, mam.’ Maar als zelfs Jesse Klaver Tiktok gebruikt om kiezers te bereiken weet je dat iets mainstream is geworden.

Tiktok was in het begin vooral een app waarmee dans- en muziekfilmpjes werden gedeeld. Later volgden een oeverloze hoeveelheid livehacks, variërend van het ontpitten van avocado’s tot het comfortabel op hoge hakken lopen. Nou ja, je begrijpt het al, we liepen dus wat achter en ontdekten zo ongeveer als allerlaatsten de immens populaire baked-feta.

Het supersimpele, ultiem bevredigende pastagerecht is (heel) losjes geïnspireerd op de Griekse feta saganaki, waarbij een plak feta in een kleine pan (de saganaki) wordt gebakken.

Voor deze Nederlandse Krat-versie bakken we Nederlandse feta in de oven met cherrytomaatjes, sjalot en tijm. Er poft ook een teentje knoflook mee, als je die later uitknijpt en met de kaas en tomaatjes door de pasta mengt geeft die wat extra diepte aan het gerecht. Erbij een zomerse salade met gegrilde courgette. Kleine moeite, groot plezier, beloofd!

PS wil jij ook een Kratje thuis ontvangen?

Bekijk onze Kratten