
Krat van week 32 - Verrukkelijke Pom-Pies
Het is vakantie, beste chefs, en we hopen dat ook het eigen balkon, tuin of het park voor een loom zomergevoel zorgen. Uitrusten willen we! Om het jullie makkelijk te maken zit er een heerlijke pie in de Krat aankomende week.
De Britse keuken blinkt niet per se uit in subtiliteit, maar in pies is ze onovertroffen. Het woord pie zou afgeleid zijn van ‘magpie’, Engels voor ekster. Dit omdat je een pie kunt vullen met wat je maar tegenkomt in de koelkast. Er zijn pies die een vulling onderop hebben die wordt afgedekt door een korst, je hebt ze met een korstbodem waarop de vulling ligt, en pies die een bodem én een deksel hebben. We kennen thuiskoks die hun hand niet omdraaien voor het kneden van bloem, boter en water, maar zelf kiezen we voor de pies van Pom-Pie. Fons van der Meij bakt die al jaren voor ons en dat doet ie goed. Voor de vitamines doe je er een soepje en een lekker frisse salade bij.
PS wil jij ook een Kratje thuis ontvangen?