Krat van week 37 - 'Hybride' gehakt

Woensdag: gehaktdag. Ken je die term nog? Hij stamt uit de tijd dat slagers hun eigen koe nog slachtten. Dat gebeurde op maandag, op dinsdag was het tijd om uit te benen en op woensdag werd er dan gehakt gedraaid van de restjes. Dat gehakt is er in soorten en maten: rundergehakt is wat magerder, maar wanneer je gehaktballen, kebab of burgers maakt is het wel zo lekker om ook wat varkens- of lamsgehakt toe te voegen: het vet uit dat soort gehakt versterkt de smaak en houdt de balletjes smeuïg.

Als je al wat langer uit de Krat kookt weet je dat we ook wel eens andere mengsels geven: het lamskalfsgehakt is een van onze favorieten, ook alweer vanwege die smaak.

Bij het verzinnen van deze Kratweek vroegen wij ons ineens af: zouden we ook kip-rundergehakt kunnen laten mengen? ‘Ja, hybride-gehakt’, grinnikten we. Want van alle soorten vlees belast rundvlees het milieu het meest, en kip het minst.

Het kan natuurlijk aan het kruidenmengsel liggen, maar wij waren meer dan tevreden met het resultaat. Jullie hopelijk ook!

Één van onze Gemakskratten proberen?

Bekijk onze Kratten