Krat van week 39 - Kiprookworstjes

Jullie vinden kiprookworstjes in de Krat van week 39. Die komen bij Waterlants Weelde vandaan, een coöperatie van boeren uit Noord-Holland. Deze bedrijven staan al jaren pal voor het welzijn van de dieren, en boeren ook met respect voor de natuur. Het vlees wordt uitgebeend en verwerkt in de slagerij in Oosthuizen, die Jasper Hanjoel vorig jaar overnam van Jan Splinter. Ook Jasper is een slager die zelf uitbeent en verwerkt; hij rookt dus ook de worstjes zelf.

De worstjes horen bij een stamppotje met little gem en roodlof; ook al een twist op een old school stamppot. Mocht je de hoeveelheid little gem en roodlof wat veel vinden om rauw door de stamppot te mengen: je kunt de sla en het lof ook even kort bakken, dan slinkt het blad iets. Niet te lang, anders verlies je de bite.

Terug naar de rookworst. Wij keken ook op van een kiprookworst de eerste keer, maar hij smaakt geweldig, net zo sappig als ‘gewone’ rookworst. Met twee voordelen bovendien: hij is minder vet, en kippenvlees heeft van alle vleessoorten de minste milieubelasting.

Één van onze Gemakskratten proberen?

Bekijk onze kratten