Krat van week 52 - Thaise curry

Het was de bedoeling dat Onno Stienen in de IT zou gaan, hij stond al ingeschreven op de HTS. Toen kreeg hij een bijbaan in een eetcafé, nam hij kooklessen in Thailand en was er geen houwen meer aan: helemaal wild van koken. Van smaak vooral, en die van Thailand in het bijzonder.

Vandaag is Onno de trotse oprichter en directeur van ON/OFF Spices. Zijn rode currypasta vind je deze week in de Krat. Nou proberen we altijd zo lokaal mogelijk te eten, en Thailand ligt nu niet precies naast de deur.

Om toch zo nu en dan Aziatisch te koken smokkelen we een beetje: de kruiden en specerijen in de curries en sauzen van ON/OFF Spices komen uit Thailand. Maar: worden wel allemaal duurzaam èn biologisch geteeld. Bovendien houdt Onno zich aan de principes van people, planet, profit. De arbeidsomstandigheden zijn in orde, de boeren wordt een eerlijke prijs betaald en het transport gebeurt zo klimaatneutraal mogelijk.

Ook leuk om te weten: Onno heeft geen vissaus of oestersaus gebruikt in de meeste curries, kruidenmengsels en woksauzen, waardoor ze ook geschikt zijn voor vegetariërs en veganisten.

Één van onze gemakskratten proberen?

Bekijk onze kratten