Maaltijdboxen van de Krat zijn dé manier om lokaal eten makkelijk te maken

De populariteit van maaltijdboxen is tijdens de pandemie enorm toegenomen. Een van de redenen is dat restaurants gesloten zijn en er dus meer stimulans is om thuis iets bijzonders te koken. Koken kan ook een leuke bezigheid zijn voor het gezin, omdat er minder mogelijkheden zijn om buitenactiviteiten te doen. Sommige mensen zien maaltijdboxen als een handige manier om openbare ruimten tijdens de pandemie te vermijden, zoals de supermarkten. Maar nu het einde van de pandemie nadert, zijn maaltijdboxen alsnog populair omdat ze ook lokaal eten erg gemakkelijk maken.

Waarom lokaal eten belangrijk is

Wanneer je lokaal eet, is het voedsel verser, gezonder, en smaakt het beter. Dat komt omdat het minder lang onderweg is van de boerderij naar je bord en daardoor minder voedingsstoffen verliest, minder bederft en een kleinere ecologische voetafdruk heeft dan niet-lokaal voedsel. Hier zijn nog een paar redenen waarom lokaal eten jouw investering waard is:

  1. Je steunt lokale boeren en de economie door lokale producten te kopen, want deze lokale bedrijven creëren banen en helpen de kosten van voedselimport te verlagen.

  2. Je zult elk seizoen gaan waarderen omdat er verschillende lokale producten groeien afhankelijk van de tijd van het jaar. In de verschillende seizoenen ontdek je interessante nieuwe voedingsmiddelen en nieuwe manieren om voedsel te bereiden.


Moeiteloze toegang tot lokale producten

De Krat is trots op de samenwerkingen met kleine lokale boeren en telers. Ons kleine land is in staat om een grote verscheidenheid aan voedsel te verbouwen, waar veel Nederlanders geen toegang toe hebben omdat grote supermarktketens veel buitenlandse producten importeren. Lokale producten van goede kwaliteit zijn niet gemakkelijk te vinden in elke regio van het land.

Hoewel je de lokale boeren wilt steunen en lokaal wilt eten, kan dat soms lastig zijn. Je kunt lokale producten kopen op de boerenmarkt, maar dit vergt wel wat planning. Markten zijn niet elke dag open en je moet zelf naar de markt, net als naar de supermarkt. Bovendien staat op een product niet altijd vermeld waar het vandaan komt. Uiteraard kan je zelf naar de boer gaan, maar die zit vaak niet om de hoek.

Daarom zijn maaltijdboxen met lokale producten een makkelijkere en betrouwbaardere manier om lokaal te eten. Ze vergen minimale planning en besparen je kostbare tijd die je anders zou besteden aan het zelf doen van je boodschappen.

Tot slot, als je bij de krat koopt, kun je er zeker van zijn dat er geen lokaal voedsel verspild is. Bij de Krat hanteren we een no waste-beleid: al het extra voedsel wordt gedoneerd aan voedselbanken.


Ben je klaar om de Nederlandse boeren te steunen?

Bekijk dan onze verschillende soorten kratten.

Onze kratten