Ronduit trots

We zijn bij de Krat nog een beetje licht in het hoofd, want gisteren lag het allereerste exemplaar van het allereerste Krat-kookboek op ons bureau: Een Krat vol recepten.

Onverwacht kwam dat natuurlijk niet. Als we van tevoren hadden geweten hoeveel werk het is een boek te maken, hadden we het misschien wel gelaten. Wekenlang zaten we recepten te tikken, we hebben tientallen gerechten gefotografeerd, pureestampers en pepermolens getekend, geaarzeld over welke recepten wel en niet. We vroegen ons af in hoeveel kleuren je kunt drukken, welke foto er op het omslag moest en verzonnen twintig titels. En toen het boek op de computer helemaal klaar leek bleken er nog 389 tikfouten in het manuscript te zitten.

Het leed is geleden: nu het boek voor ons ligt, met een krat vol stralende groenten op het omslag, zijn we lichtelijk ontroerd en ronduit trots. Omdat ons is gelukt waar we op hoopten: een boek met meer dan vierhonderd recepten, voor meer dan 40 soorten groenten, gerangschikt naar de seizoenen. Een eigentijds en duurzaam boek dus. En geen paniek: want ook hamburgers, lamsschenkel en forel hebben een plek.

We zijn vooral blij met de enorme verscheidenheid aan recepten. We hoeven nooit meer te denken: alweer bloemkool? Lees maar even mee: bloemkoolfrittata, een bloemkoolgratin, een risotto, bloemkoolsalade met tomaat en kappertjes, een bloemkoolsoep, en dan zijn we nog niet eens op de helft. Kijk maar op onze facebookpagina, daar bladeren we even door het boek heen. Kortom, we willen u nergens toe dwingen, maar zondag is het Moederdag hè. Een Krat vol recepten, van Eefje Brugman, vanaf vrijdag te koop!