Samen koken met kinderen

Elke dag zorgen voor gezond en lekker eten voor het gezin kan een hele klus zijn. Speciaal voor drukke gezinnen heeft de Krat een maaltijdbox ontworpen waarbij een van de maaltijden kant-en-klaar is, een andere zeer snel te bereiden is en de laatste een inspirerende maaltijd is voor de dag dat je wat meer tijd hebt: ‘de Snelle Gezinskrat’.

Gezond en lekker eten voor het hele gezin

Onze gezinskrat is voor gezinnen die ook in de drukke werkweek willen genieten van gevarieerde, gezonde en lekkere maaltijden maar niet langer dan 30-35 minuten in de keuken willen staan. Met deze gezinskrat wordt het nog iets makkelijker, want één van de maaltijden is kant en klaar en staat dus binnen 15 minuten op tafel - precies goed voor die allerdruktste dag van de week.

De snelle recepten van deze maaltijdbox geven niet alleen ouders een pauze van het moeten bedenken wat te koken en de inkopen daarvoor te doen, maar bieden ook een geweldige kans voor kinderen om de basis van gezond koken en eten te leren. Je kunt ze altijd wel ergens bij betrekken, als is het maar dat ze uit het receptenboekje mogen kiezen wat er vanavond gegeten wordt. Maar laat ze vooral ook meehelpen!


Samen koken met kinderen

Veel kinderen leren graag nieuwe dingen van hun ouders. De keuken is geen uitzondering. Het is het meest gebruikelijk om rond de feestdagen met het hele gezin in de keuken te staan, maar ook zonder die gelegenheid is het van grote waarde om samen te komen. Koken met kinderen en hen op jonge leeftijd de basisbeginselen van koken bijbrengen vergroot niet alleen de zelfstandigheid van het kind later in het leven, samen koken als gezin is ook nog eens een leuke activiteit die mooie herinneringen creëert.

De recepten in de Snelle Gezinskrat zijn allemaal gemakkelijk te bereiden, dus koken met kinderen zou met deze krat geen probleem moeten zijn. We hopen dat we door samen koken te faciliteren en het leuk te maken, kinderen en hun ouders leren om echt van koken te genieten en het niet alleen als een onvermijdelijk karwei te zien.


Kookinspiratie voor het gezin

Het is geen geheim dat zelf gekookte maaltijden gezonder zijn. Maar soms hebben drukke gezinnen gewoon geen creativiteit meer en worden zelfgemaakte maaltijden een beetje saai, of gezinnen nemen hun toevlucht tot afhaalmaaltijden, wat meestal een minder gezonde optie is. Wat we ook vaak horen is dat gezinnen alsmaar weer hetzelfde eten, steeds maar weer hetzelfde rijtje recepten afwerken. Gevarieerd koken is niet alleen leuk en lekker, maar ook heel gezond.

Een manier om weer inspiratie in de keuken te krijgen, is het lenen uit een andere keuken. Bij de Krat koken we recepten uit alle werelddelen. En altijd met de seizoenen mee, dus onze kookinspiratie komt van de lokale producten die in een bepaalde tijd van het jaar groeien. Onze recepten en kratten leren je lokale en seizoensgebonden smaken te waarderen, in plaats van het hele jaar door genoegen te nemen met dezelfde (vaak geïmporteerde) producten uit de supermarkt. Niet alleen zijn seizoensgebonden, lokale producten lekkerder, ze hebben ook een hogere voedingswaarde voor je gezin.


Probeer nu de Snelle Gezinskrat uit met je gezin

De Snelle Gezinskrat