Thuis uit eten met onze boodschappenboxen

Zoals je weet hebben wij bij de Krat heerlijke maaltijdboxen. Maar wist je dat we ook een boodschappenbox hebben? Of eigenlijk twee boodschappenboxen? Een boodschappenbox biedt alle voordelen van een maaltijdbox, maar met de vrijheid van het bedenken van je eigen recepten. Je zit niet vast aan vooraf bepaalde gerechten, maar kunt vrijuit kiezen welke ingrediënten uit je boodschappenbox je voor vanavond wil gebruiken. Ofwel, wil je graag uit de Krat koken, maar wil je wèl zelf kiezen wat je gaat eten? Kies dan een van onze boodschappenboxen!

Wat zijn boodschappenboxen precies?

Veel mensen kennen boodschappenboxen wel, maar wat kan je precies van de inhoud verwachten? In zekere zin is het net een groentetas, maar dan lekkerder en gevarieerder! Met een groentetas wil het wel eens voorkomen dat er een tijd lang grote hoeveelheden van dezelfde groente in zitten, omdat die op dat moment geoogst wordt. En hoe lekker die seizoensgroenten ook zijn, op den duur gaat zo’n groentetas misschien wat vervelen. De boodschappenboxen van de Krat daarentegen zitten vol duurzame producten, en uiteraard ook vol seizoensproducten en seizoensgroenten, maar dan heerlijk gevarieerd.


Een boodschappenbox vol seizoensgroenten en streekproducten

De producten in onze boodschappenboxen zijn altijd lokaal geproduceerd, en we kiezen onze leveranciers zorgvuldig uit op zowel kwaliteit als duurzaamheid. Er zijn dus veel voordelen als je kiest voor een boodschappenbox van de Krat ten opzichte van zomaar een gewone boodschappenbox. Je krijgt van ons altijd seizoensgroenten en andere seizoensproducten, en ook heerlijke streekproducten.


Thuis uit eten

Onze boodschappenboxen hebben veel voordelen. Je hebt lekker veel variatie, omdat je zelf je eigen creativiteit kunt gebruiken om de heerlijkste recepten te bedenken. Het is net of je thuis uit eten gaat! Bovendien hoef je zelf bijna geen boodschappen meer te doen als je dat niet wil, omdat jouw boodschappenbox bijna alles bevat wat je nodig hebt. De meeste andere dingen staan vaak gewoon al in je keukenkastje. Thuis uit eten gaan is erg fijn als je tijd hebt in het weekend, dan kan je lekker uitpakken met één van onze boodschappenboxen: de Inspiratiekrat of de Oogstkrat. Ideaal als je wel lekker eten wil, maar geen zin hebt om de deur uit te gaan. En doordeweeks kun je uit één van onze maaltijdboxen koken, zoals de Gemakskrat of Gemakskrat Vega.

Lekker elk weekend thuis uit eten gaan is bovendien een stuk goedkoper dan een restaurant! Voor de prijs van één boodschappenbox kan je nauwelijks één keer uit eten, en dat in je eentje. En dat terwijl diezelfde boodschappenbox ingrediënten voor minstens drie maaltijden bevat, voor 1 tot 4 personen, en ook altijd een heerlijk vers brood. Als je dus goed wil zijn voor natuur en milieu, maar wel wil genieten van heerlijk eten, ga dan lekker thuis uit eten met een van de boodschappenboxen van de Krat. En mocht je even geen inspiratie hebben, de Inspiratiekrat wordt altijd vergezeld door minimaal 6 inspiratierecepten, en voor beide boodschappenboxen staat bovendien onze hele receptendatabase tot je beschikking.


Onze heerlijke boodschappenboxen

Net als al onze maaltijdboxen zijn zowel de Oogstkrat als de Inspiratiekrat gebaseerd op onze eigen waarden: eerlijk, no waste, duurzaam en lokaal. Wij zorgen ervoor dat de boeren een eerlijke prijs van ons krijgen, en doen bij voorkeur rechtstreeks zaken met de boer, leverancier of producent zelf. We kopen daarnaast graag ongewone producten in, of een oogst die niet op tijd verkocht kan worden. Verder hebben wij geen voorraad, waardoor alles niet alleen zo vers mogelijk is, maar ook gooien we hierdoor zo min mogelijk weg. Alles dat eventueel overblijft gaat naar het goede doel. Bovendien worden de houten kratten waarin wij onze Kratten aanbieden zo veel mogelijk hergebruikt, en zijn al onze papieren tassen gemaakt van gerecycled papier.

Onder andere via deze blogs vertellen we onze klanten en andere geïnteresseerden graag over onze passies voor duurzaamheid, gevarieerd en gezond koken met veel seizoensgroenten, seizoensproducten en local for local.


Duurzaam creatief koken

Met de producten van de Krat weet je zeker dat je kookt met duurzame producten. Elke krat zit vol seizoensproducten, seizoensgroenten en streekproducten. Onze kip komt bijvoorbeeld altijd uit Nederland en heeft minimaal 2 sterren. Al ons andere vlees komt eveneens uit Nederland, en is 100% duurzaam en milieuvriendelijk geproduceerd. Hiervoor maken wij gebruik van verschillende keurmerken: Keurmerk Waterland, Beter Leven, Het Producent keurmerk en het Scharrelvlees PROduCERT-keurmerk. Ook vis is altijd minimaal ASC- of MSC-gecertificeerd. Verder gebruiken wij voor eieren, zuivel en al onze gedroogde of ingeblikte waren het EKO-keurmerk. Onze groenten zijn uiteraard altijd lokaal geproduceerd, en altijd uit de volle grond, koude kas of bij hoge uitzondering uit een minimaal verwarmde kas, maar nooit buiten het seizoen. Ten slotte bevat ons brood niets dat er niet in hoort te zitten.

Bestel één van onze kratten en geniet zelf ook van onze heerlijke duurzame producten, seizoensgroenten en seizoensproducten.


Onze recepten

Bij de Krat stellen wij de recepten voor in de maaltijdboxen en boodschappenboxen altijd met liefde en aandacht samen. Duurzaamheid, lekker eten en mooie lokale producten staan hierbij dan ook hoog in het vaandel. Elke week hebben we weer nieuwe en verrassende recepten, die vol smaak zitten en gezond zijn. Of we nu wat ongewonere combinaties en bereidingen kiezen, met heerlijke specerijen en kruiden, of de smaak van de groente zelf tot zijn recht laten komen in het gerecht, je kunt altijd een duurzame en gezonde maaltijd op tafel zetten. Soms kost het iets meer tijd, maar het resultaat zal het altijd waard zijn, daar zorgen wij voor.


Inspiratiekrat: lekker luxe genieten, creatief koken, en toch superduurzaam

De Inspiratiekrat is een bomvolle boodschappenbox, speciaal samengesteld voor de creatieve thuiskok die (ook) graag zijn eigen ding doet. In deze eerste van onze twee boodschappenboxen vindt je twee keer vlees en/of vis, en hij zit uiteraard vol seizoensgroenten. Wij zorgen ervoor dat er elke week minimaal 8 verschillende soorten seizoensgroenten of -fruit in zitten. Ook streekproducten vinden een fijn plekje in deze box, elke week zit er een andere specialiteit in je Inspiratiekrat. Ook aan ontbijt is gedacht, er zit altijd een heerlijk vers brood bij. Smakelijk!

Weet je even niet wat je wil klaarmaken? Neem dan eens een kijkje in de wekelijkse mail die bij deze Krat hoort. Daarin vindt je 6 á 7 receptideeën ter inspiratie. Een bijkomend voordeel is dat deze Krat, net als al onze boodschappenboxen, aan het einde van de week worden bezorgd. Hierdoor kan je in het weekend heerlijk op je gemak thuis uit eten, en genieten van onze duurzame producten, seizoensproducten en streekproducten.


Oogstkrat: zo lekker, alsof je het zelf bij de boer hebt gehaald!

Evenals de Inspiratiekrat zit de Oogstkrat bomvol seizoensgroenten. In deze Krat vindt je vele prachtige producten, allemaal van eigen bodem: recht van het land op jouw keukentafel. Bovendien vindt je altijd 2 à 3 producten in de categorie zuivel, eieren en delicatesseproducten. Ook bij deze Krat is aan het ontbijt gedacht, je vindt dan ook altijd een ambachtelijk afbakbrood in de Oogstkrat. Alle producten in deze Krat zijn duurzame producten, en altijd zijn het seizoensproducten. Ga heerlijk thuis uit eten en geniet van de Krat vol seizoensgroenten.

Deze krat is geschikt voor 2-3 personen, en in tegenstelling tot de Inspiratiekrat volledig vegetarisch. Ook wordt hij bezorgd aan het einde van de week, zodat je in het weekend volop lekker kunt koken. Even geen inspiratie? Onze volledige receptendatabase, met meer dan 3200 recepten, staat tot je beschikking!


Hoe bestel je jouw Krat?

Het bestellen van je boodschappenbox of Krat is heel simpel. Via deze links kun je de Inspiratiekrat en de Oogstkrat bestellen. Selecteer voor hoeveel personen je de Krat wil ontvangen, en klik op ‘bestellen’. Wil je een van deze boodschappenboxen een keertje uitproberen? Kies dan voor eenmalig uitproberen. Wil je de Krat vaker ontvangen, kies dan voor het flexibele abonnement. Je krijgt op je eerste twee boodschappenboxen zelfs 10% korting!

De Inspiratiekrat is verkrijgbaar in vier verschillende formaten, van een Krat voor 1 persoon tot een Krat voor 4 personen. Deze boodschappenbox vol seizoensgroenten wordt, afhankelijk van de postcode, bezorgd op donderdag of vrijdag. De Oogstkrat is verkrijgbaar in één formaat, een hele Krat voor 2-3 personen. Gevuld met lokale seizoensproducten wordt deze boodschappenbox eveneens bezorgd op donderdag of vrijdag, afhankelijk van de postcode.

Je hoeft zeker niet de hele dag thuis te blijven voor de ontvangst van deze heerlijke boodschappenboxen! Van tevoren kan je uit de voor jouw adres beschikbare opties een dag kiezen. De dag vòòr de bezorging krijg je van de bezorger bericht met een preciezer tijdvak. Ook kan je in Amsterdam de Krat zelf afhalen als je wil, daar hebben we drie ophaalpunten.


Wil je graag genieten van één van onze heerlijke boodschappenkratten? Bestel dan nu, met 10% korting op je eerste twee kratten.

Ik wil 10% korting