Vegetarisch eten is inspirerend voor vleesetende klanten


Voordat we onze populairste maaltijdbox de naam "Gemakskrat Vega" gaven, hadden we niet voorzien hoe gemakkelijk onze klanten hem eigenlijk zouden vinden. Bovendien wisten we niet dat vooral de niet-vegetariërs deze krat zo aantrekkelijk zouden vinden.

De vegetarische maaltijdbox

We krijgen van onze klanten de feedback dat de vegetarische maaltijdbox vlees- en viseters inspireert om vaker vegetarisch te koken, doordat ze gemakkelijke recepten van de Krat leren. En omdat de vegetarische maaltijdbox ook vaak één veganistisch recept bevat, worden onze vegetarische klanten ook geïnspireerd om vaker de stap naar veganistisch eten te zetten.

Hoe de Krat vegetarisch eten makkelijk maakt

Vleeseters stellen meestal dat vegetarisch eten onhandig is omdat je creatiever moet zijn met je maaltijden. Creativiteit wordt door veel mensen niet geassocieerd met iets makkelijks, snels of handigs. Daarom streeft De Krat ernaar om de vegetarische maaltijdboxen zo makkelijk mogelijk te maken voor iedereen.


De recepten die bij de kratten zitten bevatten geen ongebruikelijke ingrediënten die klanten al in huis moeten hebben. Het bereiden van de ingrediënten die we wel in de kratten stoppen is heel eenvoudig, geen hogere wiskunde. Dus, we maken vegetarisch eten makkelijker door recepten te maken waarbij de bereiding relatief gemakkelijk is, de kooktijd kort is, en de smaak geweldig is.


Is vegetarisch eten gezonder?


Een vegetarisch dieet kan nutritioneel superieur zijn aan andere diëten, maar in de praktijk eten vegetariërs niet per se gezonder dan bijvoorbeeld vlees- of viseters. Het eten van een grote variatie aan verse groenten levert het lichaam veel voedingsstoffen. Vegetarisch voedsel, zoals gefrituurde groenteburgers met frietjes, doet dat niet. Over het algemeen is vegetarisch eten alleen gezonder dan ander voedsel als het meer heilzame voedingsstoffen en minder schadelijke stoffen bevat. Er zijn veel vleesvervangers te krijgen die veel te zout zijn.

De Krat werkt samen met partijen die bewust bezig zijn met het ontwikkelen van gezónde vleesvervangers. En koken met bonen, linzen en kikkererwten is altijd een gezond en goed idee. Ook is het is belangrijk op te merken dat zelfs gezonde voedselgroepen zoals groenten niet allemaal hetzelfde smaken. Hoe komt het dat de ene keer tomaten beter smaken dan de andere keer? Misschien omdat de lekkerdere tomaten uit de regio komen en de andere geïmporteerd zijn en onrijp geoogst.


Waarom zijn streekproducten beter voor je?


Streekproducten of lokale producten komen uit specifieke gebieden, die optimaal zijn voor dat product om te groeien. Dit betekent dat ze niet worden geïmporteerd uit andere landen. Regionale producten zijn meestal gebonden aan seizoenen. Is het u opgevallen dat aardbeien uit Nederland alleen in de lente en zomer te koop zijn? Niet alleen smaken de lokale aardbeien beter, ze bevatten ook meer voedingsstoffen dan geïmporteerde aardbeien, die geoogst moesten worden voordat ze rijp waren om het vervoer te overleven. Dus om echt te streven naar gezond vegetarisch eten, ga dan ook voor streekproducten.


Probeer de vegetarische maaltijdbox: Makkelijk, gezond en lokaal

Je hoeft geen vegetariër te zijn om van deze maaltijdbox te genieten.

Probeer hoe gemakkelijk en lekker vegetarisch eten kan zijn.

Gemakskrat Vega