Waarom koken met seizoensgroenten duurzaam en gezond is

Seizoensgebonden koken heeft veel voordelen. Naast dat seizoensgroenten gezond zijn, maken ze het ook nog eens makkelijker om duurzaam en lokaal te eten. Smakelijk!

Wanneer zijn producten seizoensgroenten?

Groente- of fruitsoorten zijn seizoensgroenten als ze op het moment van kweken in Nederland in de volle grond geteeld worden. Buiten dus. Groente en fruit uit kassen groeien onder kunstmatige omstandigheden, een soort kunstmatige zomer eigenlijk. Een courgette in de winter kweken kan alleen in een kas of in een ver warm land, aangezien die seizoensgebonden is. Alleen in de zomer kan je hem buiten kweken.


Waarom duurzaam

Seizoensgebonden producten, ofwel seizoensgroenten, zijn duurzamer dan ‘gewone’ groenten en fruit zoals sinaasappels uit Spanje en bananen uit Brazilië. Omdat seizoensgroenten per definitie in Nederland gekweekt worden komen ze dus van dichtbij. Lokaal eten betekent dus een lagere, maar ook eerlijke, prijs, want het transport is korter en dus goedkoper.


Waarom gezond

Die kortere reistijd heeft nog meer positieve gevolgen. Lokaal eten is gezonder, aangezien het verser is vanwege de kortere reistijd. Dit zorgt voor minder vitamineverlies. Bovendien zorgt dit voor merkbaar meer smaak, omdat de seizoensgroenten met behulp van echt zonlicht zijn gekweekt en niet met lampen in een kas. Bovendien hoeven seizoensgebonden producten niet onrijp geoogst te worden vanwege de lange reis. Stel je voor dat je fruit rot is als je het koopt omdat de boot of het vliegtuig vertraging had!


Seizoensgebonden producten

Het leuke is dat seizoensgebonden en dus lokaal eten ervoor zorgt dat het makkelijker is om gezond te eten! Elke soort heeft natuurlijk zijn eigen groeiseizoen waardoor er op elk moment van het jaar andere seizoensgroenten beschikbaar zijn. Gevarieerd eten was nog nooit zo makkelijk! Kies gewoon zo veel mogelijk de producten waar ‘geproduceerd in Nederland’ op staat. Kost dit toch te veel tijd en moeite? Neem dan gewoon een abonnement op één van onze handige kratten!


Verrassende vergeten groenten

Onze maaltijdboxen zijn altijd gevarieerd en verrassend. We stoppen er regelmatig bijzondere en vergeten groenten in zoals raapstelen of snijbiet. Geen zorgen als je niet weet hoe je die klaar moet maken, er zitten altijd heerlijke recepten bij zoals deze pasta met tomaten en raapstelen, of deze omelet met snijbiet en kaas. Smullen!


Probeer onze krat vol met seizoensgebonden, duurzame producten

Alle producten in onze kratten zijn duurzaam, seizoensgebonden en lokaal gekweekt. Bij elke maaltijdbox van ons weet je dus zeker dat jouw eten van om de hoek komt. Bovendien is het kweekproces zo duurzaam mogelijk, daar zorgen wij voor. Je hebt er zelf geen omkijken meer naar. Alleen het koken van onze heerlijke seizoensgroenten laten we natuurlijk aan jou over. Nieuwsgierig? Neem dan een kijkje bij onze receptenpagina, en bekijk meteen eens onze verschillende soorten kratten. Je eerste twee bestellingen zijn bovendien altijd extra voordelig!

Ik wil seizoensgebonden koken