Roodlof van Rob de Boer

Het is niet de eerste keer dat jullie roodlof in de Krat vinden. Wat ons betreft mag het er elke week in trouwens, zo lekker vinden we het. De roodlof is minder bitter dan witlof, wat haar erg geschikt maakt voor salades, zeker in de maanden dat er nauwelijks bladgroenten verkrijgbaar is. Ook zijn we dol op het uiterlijk van de roodlof: zo fotogeniek dat vrijwel elk gerecht er meteen Instagrammable van wordt.

Behalve in een salade is de lof ook geschikt voor risotto, en als je de (halve) kropjes even grillt proef je weer een andere kant. Koken is niet aan te raden, dan verdwijnt de charmante kleur.

We halen deze lof altijd bij onze trouwe leverancier Rob de Boer in Spierdijk. Misschien weet je het nog: we schreven al eerder over hem, aan het begin van de corona-crisis. De meeste lof van De Boer gaat naar de horeca, in binnen- en buitenland en we hoeven jullie niet te vertellen hoe het met de cafés en restaurants gesteld is. Dus, en met plezier: roodlof van Rob!

Een Krat proberen? Bekijk onze Kratten