Er zijn inmiddels meerdere aanbieders van een maaltijdbox. Waar de één zich richt op de snellere maatschappij, focust de ander zich op een doelgroep die duurzaam wil koken. Voor iedereen die minder naar de supermarkt wilt en graag gevarieerd eet is een maaltijdbox een goede keuze. Wij vergelijken hier de Krat en Hello Fresh. Zodat jij meer inzicht krijgt in welke maaltijdbox het beste bij jou past.

Bekijk alle maaltijdboxen

de Krat

De Krat is in 2010 opgericht door Eefje Brugman. Zij vond dat er in Nederland zoveel mooie producten uit het seizoen beschikbaar zijn, maar dat niet iedereen daar gemakkelijk toegang tot had. Ze begon in Amsterdam in haar eigen auto met het rondbrengen van lokale & seizoensgebonden producten.

Inmiddels is de Krat uitgegroeid tot een landelijke aanbieder van verschillende maaltijdboxen en boodschappenkratten, met nog steeds dezelfde insteek als toen; lokale en seizoensgebonden producten van de boer naar jouw keukentafel.

Hello Fresh

Hello Fresh is in 2011 opgericht in Duitsland. Grootaandeelhouder was Rocket Internet. Deze aandeelhouder stond ook aan de basis van Zalando. In 2019 verkochten zij hun aandelen in Hello Fresh.

In 2012 werd de eerste box in Nederland bezorgd. Hello Fresh creëerde naamsbekendheid door op elke hoek van de straat abonnementen te verkopen. Inmiddels hebben ze hun maaltijd assortiment uitgebouwd met wijnen en desserts. De missie van HelloFresh luidt:Change the way people eat forever.

Krat

De producten van de Krat worden in een herbruikbaar houten kratje aangeboden. De ontvanger kan bij de volgende levering het lege Kratje weer aan de chauffeur meegeven.

Box

Hello Fresh levert de producten in een kortonnen doos. Je kan de doos schoon en opgevouwen aan de chauffeur meegeven of de box zelf bij het oud papier zetten.

Duurzaamheid

Tegenwoordig is de consument kritischer op duurzaamheid. Een goede ontwikkeling als je het ons vraagt. Zowel de Krat als Hello Fresh besteden hier aandacht aan. Voor de Krat was duurzaamheid ook echt een van de redenen om het bedrijf te starten, Hello Fresh is daar met de jaren meer aandacht aan gaan besteden.

Verpakking

In de boxen van Hello Fresh vind je iets meer verpakking, omdat alles per recept verpakt is. Bij de Krat is dat minder, omdat je producten bijvoorbeeld in meerdere gerechten gebruikt.

Herkomst

Vlees, groenten en zuivel uit de Krat komen altijd uit Nederland en zijn veelal biologisch. De Krat kookt met de seizoenen mee. Producten die niet uit Nederland komen zoals rijst en kokosmelk zijn altijd biologisch.

Hello Fresh
haalt vlees, groenten en zuivel zoveel mogelijk van dichtbij. Omdat zij niet perse met de seizoenen mee koken komen producten ook wel uit het buitenland. Hello Fresh is te groot om met kleine bijzondere telers en producenten te werken.

Recepten

Bij de Krat heb je keuze uit verschillende maaltijdboxen (incl. gedrukt receptenboekje) en boodschappenkratten (met online inspiratierecepten). De focus bij het bedenken van de recepten ligt op smaak, het seizoen en gebruik van bijzondere producten van (kleine) Hollandse leveranciers. Je kiest niet zelf je recepten, maar wel het type Krat (vlees/vis, vega, vegan of snel). Zo wordt je positief verrast met smaken die je wellicht zelf niet direct zou kiezen. Je kan wekelijks wisselen tussen de verschillende type kratten.

Bij Hello Fresh kan ze zelf kiezen uit verschillende recepten. Bijvoorbeeld veggie, lekker snel, calorie bewust etc. Je kan je bestelling ook uitbreiden met wijnen en desserts. Je kan wekelijks je recepten kiezen. Als je dat een keer vergeet dan ontvang je recepten geselecteerd door Hello Fresh. Per gerecht ontvang je een receptkaart.


Wat anderen zeggen

De Krat scoort op Google een 4.8 (70 reviews) *****
Hello Fresh
scoort op Google een 4.0 (3.308 reviews) ****

De Krat wordt vooral geprezen om de kwalitatieve en duurzame producten, vriendelijke en persoonlijke service en gevarieerde en smaakvolle gerechten met veel groenten.

De gebruikers van Hello Fresh zijn blij met de snelle bereidingstijd en dat ze zelf de recepten kunnen kiezen. Minder positief zijn ze over de klantenservice.