Duurzaamheidsbeleid

- Varkens-, lams-, rund- en kalfsvlees komt uit Nederland en is voor 100% op diervriendelijke en duurzame wijze geproduceerd. Het voldoet aan de eisen van Stichting Keurmerk Waterland, Het Producent keurmerk voor scharrelkip en scharrelvarkensvlees, Beter Leven keurmerk, of het Scharrelvlees PROduCERT keurmerk.

- Kip komt uit Nederland en heeft minimaal 2 sterren van Beter Leven.

- Vis voldoet aan het ASC en/of MSC keurmerk.

- Kaas voldoet aan het EKO keurmerk of aan het keurmerk Erkend Streekproduct van de Groene Hart coöperatie.

- Room, crème fraîche, zure room voldoet aan het EKO keurmerk.

- Yoghurt voldoet aan het EKO keurmerk of het keurmerk Erkend Streekproduct van de Groene Hart coöperatie.

- Gedroogde of ingeblikte waren als rijst, pasta, bulgur, gort, blikjes tomaat, blikjes bonen e.d. voldoen voor circa 85% aan het EKO keurmerk.

- Groenten zijn 100% uit Nederland, altijd van het seizoen, uit de volle grond of koude kas en heel soms uit een minimaal verwarmde kas. Nooit uit volledig verwarmde kassen (die nodig zijn om groenten te laten groeien buiten hun eigen seizoen), noch uit het buitenland. Groenten zijn voor circa 50% van biologische oorsprong.

- Aan het brood is niets toegevoegd dat er niet in hoort en bestaat dus volledig uit water, meel, zout en gist of desem, zonder toevoegingen.

- Onze eieren hebben het EKO keurmerk.