Uw wijzigingen worden verwerkt

Biologische maaltijdbox

Biologische maaltijdbox

Vaak wordt ons gevraagd of de Krat een volledig biologische maaltijdbox is.

Onze producten hebben niet allemaal het keurmerk Eko, dus mogen we de Krat niet biologisch noemen. Maar biologisch is in onze ogen ook geen "heilig"keurmerk. Want zijn biologische producten uit het verre buitenland duurzamer dan lokale, eerlijke producten uit de volle grond? Dat is een heel moeilijk vraagstuk waar geen eenduidig antwoord op mogelijk is. 

Bij de Krat letten we er vooral op dat alle groenten onbespoten zijn, in het seizoen, dus zoveel mogelijk uit de koude volle grond of uit duurzame kassen zonder verlichting en verwarming komen. Alles komt uit de streek en heeft geen vervuilende kilometers afgelegd. Het vlees komt van boeren uit de omgeving van Amsterdam (o.a. Waterlant's Weelde) die goed voor de dieren zorgen. De dieren lopen vrij rond in de weide en ze krijgen duurzame gezonde voeding zonder antibiotica. De vis heeft altijd het MSC keurmerk en wordt gevangen volgens de viswijzer. Bestel vandaag nog met 10% kennismakingskorting.

''Ik hecht aan biologisch eten en een kleine ecologische foodprint; daar past de Krat uitstekend bij: mooie lokale producten en zo veel mogelijk bio. En je kan ook prima nagaan wie de leveranciers voor de Krat zijn: prettig! Zo weet je dat er geen onzin wordt verkocht.'' - Yolanda Reus

Bekijk hier onze Kratten