Uw wijzigingen worden verwerkt

CATEGORIE ARCHIEF: GEZONDHEID

De bouw van Pauw

blog/340wit32/103-de-bouw-van-pauw.png

Maurits de Brauw was te gast bij Jeroen Pauw. De Brauw is bariatrisch chirurg, wat betekent dat hij maagverkleiningen en darmomleggingen doet. Hij heeft het drukker dan ooit, want er komen steeds meer mensen met extreem overgewicht.

‘Waarom is zo’n operatie eigenlijk nodig?’ vroeg Jeroen. Niet zo gek: de volkswijsheid luidt immers: ieder pondje gaat door het mondje. Oftewel: als je minder eet val je vanzelf af.

Het antwoord van De Brauw was even terloops als onthutsend. Continue reading

Dit bericht werd geplaatst in Gezondheid op donderdag 8 november 2018 om 20:00 uur door Inger Boxsem.

Nepnieuws en de glycemische index

blog/340wit32/32-nepnieuws-en-de-glycemische-index.png

Een van onze favoriete rubrieken in de Volkskrant is ‘Klopt dit wel?’ Een rubriek waarin journalisten nieuwsfeiten checken. Geen overbodige luxe. Deze week schoot een man in de war een pizzeria overhoop omdat hij op internet had gelezen dat Hillary Clinton er een kinderseksnetwerk zou runnen. Dit bericht had wel hele heftige gevolgen, maar het kan geen kwaad om, zeker bij berichten op internet je af en toe af te vragen: klopt dit wel?

Het overkwam ons onlangs, toen we research dContinue reading

Dit bericht werd geplaatst in Gezondheid op dinsdag 6 december 2016 om 16:00 uur door Inger Boxsem.

Gezond verstand

blog/340wit32/21-gezond-verstand.png

Heeft u deze week het programma Hollandse zaken gezien? De redactie van het programma had over een onderzoek vernomen waaruit was gebleken dat ook het bourgondische type (dat meestal niet heel dun is) niet sneller doodgaat dan slanke senioren. Heeft een gezonde levensstijl dan wel zin? De discussie ging vooral over wat wel en niet gezond is. Onder de aanwezigen waren naast o.a. een raw food specialist, professioneel bourgondiër Tineke de Nooij en een verstokt roker, ook de ons welbekende EetContinue reading

Dit bericht werd geplaatst in Gezondheid op zaterdag 13 augustus 2016 om 14:54 uur door Eefje Brugman.

Hoofdpijn uit je buik

blog/340wit32/15-hoofdpijn-van-je-darmen.png

Een vriendin van me leed jaren aan migraine. En dan bedoel ik niet een keer in de zoveel tijd een dagje hoofdpijn, nee, ze lag minstens 3 x per maand meerdere dagen compleet gevloerd en met de gordijnen dicht in bed, dat werk. Ze is eigenaar van een goedlopend bedrijf en kon gelukkig haar werk zo delegeren dat het wel lukte allemaal, maar het is natuurlijk heel vervelend als je zo vaak uit de roulatie bent.

Als je echte migraine hebt probeer je van alles om er van af te komen.Continue reading

Dit bericht werd geplaatst in Gezondheid op donderdag 30 juni 2016 om 16:20 uur door Eefje Brugman.