Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Broccoli-courgette-geitenkaastaart

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
1465 Broccolicourgettegeitenkaastaart Met Witlofsalade

Ingrediënten

In de box

  • 1 courgette
  • 2 broccoli
  • 100 gram saladegeitenkaas

In Huis

  • 12 eieren
  • 1 pak diepvriesbladerdeeg
  • olijfolie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 C. Zet een pan op het vuur met water en zout.
  2. Snij de courgette in dunne plakjes. Snij de geitenkaas in plakjes. Hak de knoflook fijn.
  3. Snij de broccoli in kleine roosjes en blancheer 2 a 3 minuten in het kokende water. Giet af en spoel af met koud water, dan blijven ze mooi groen.
  4. Zet een pan op het vuur met 2 el olijfolie en bak de courgetteplakjes aan met de knoflook, paprikapoeder en een beetje peper en zout. Bak totdat ze een beetje bruin zijn, ongeveer 2 min aan beide kanten.
  5. Breek de eieren in een kom, voeg peper en zout toe en kluts door elkaar. Halveer de geitenkaas plakjes.
  6. Vet de ovenschaal in met 1 el olijfolie en beleg de schaal met het bladerdeeg.
  7. Verdeel de courgetteplakjes en broccoliroosjes over het bladerdeeg in de ovenschaal, giet het ei-mengel er overheen en leg de plakjes geitenkaas er overheen. Zet in de oven gedurende 20 minuten.
  8. Lekker met een frisse salade!