Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Pastinaak-raapstelen stamppot met gesmoorde kip

  • Totale tijd minuten
Pasta met varkensworstjes in tomaten-venkelsaus | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 500 g Aardappelen
  • 400 g Pastinaak
  • 440 g Kippendijen

In Huis

  • 2 bosje(s) Raapstelen
  • 50 g Boter
  • 2 dl Melk
  • 1 snufje(s) Nootmuskaat
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschotel of braadslee in met een beetje boter. Bestrooi de kippendij met zout en peper. Leg in de ovenschaal, zet in de oven en laat ca 35 minuten gaar worden.
  2. 2. Snij de aardappels en de pastinaak in gelijke stukken en kook in 15 minuten gaar in gezouten water.
  3. 3. Verwijder de worteltjes van de raapstelen, snij in stukken van 5 cm en was even goed in koud water. Slinger droog of laat heel goed uitlekken.
  4. 4. Verhit de melk in een pannetje. Stamp de gare aardappels en pastinaak fijn met een pureestamper. Giet de melk erbij totdat een gladde puree ontstaat. Roer de raapstelen door de puree en verwarm nog even goed door op laag vuur.
  5. 5. Roer er nog een flinke klont boter door, en breng op smaak met peper en zout en een snufje nootmuskaat. Dien op met de gebraden kip.