Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Stamppot cavalo nero met venkelworstjes in tomatensaus

  • Totale tijd minuten
Dekrat Header

Ingrediënten

In de box

  • 1 kilo Aardappelen
  • 300 g Palmkool
  • 4 stuk(s) Venkelworst
  • 1 stuk(s) Uien
  • 1 bakje(s) Cherrytomaatjes

In Huis

  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 el Witte balsamicoazijn
  • 150 ml Melk
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Pel de knoflook. Kook de aardappelen samen met het teentje knoflook helemaal gaar in water met wat zout in ca. 20 minuten.
  2. 2. Haal de stelen uit de palmkool. Snijd het blad in repen van ½ cm. Leg na 10 minuten kooktijd van de aardappelen, de kool bovenop de aardappelen en kook de laatste 10 minuten mee.
  3. 3.Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de worsten om en om bruin in ongeveer 5 minuten. Snipper de ui. Haal de worsten uit de pan. Bak de ui in het overgebleven braadvet aan op middelhoog vuur 5 minuten of tot deze zacht is geworden.
  4. 4. Snijd de tomaatjes doormidden en doe bij de ui. Voeg de balsamico azijn toe. Draai het vuur hoog en laat de azijn inkoken.
  5. 5. Leg de worsten er weer bij in de pan. Doe het deksel op de pan en gaar de worsten nog ongeveer 7 minuten. Niet roeren, zorg dat de tomaatjes hun vorm behouden. Breng op smaak met zout en peper.
  6. 6. Giet na ongeveer 20 minuten de aardappelen, kool en knoflook samen af. Stamp met wat melk en de boter tot een smeuïge stamppot. Serveer met de worsten en de tomatensaus.