Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Aubergine-paddenstoelenstoof met volkorenrijst

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Wk-16-vegabijbel-isabel-paddenstoel-aubergine-stoof

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram volkoren rijst
  • 0.5 blokje paddestoelenbouillon
  • 2 ui
  • 50 gram peen
  • 5 gram tijm
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 2 aubergine
  • 20 gram peterselie

In Huis

  • 250 ml kokend water
  • om te bakken olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el bloem
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan met water op voor de rijst en de waterkoker aan voor de bouillon (250 ml met 0,5 bouillonblokje bij 4p).
  2. Snij de ui in ringen. Verhit wat olie in de stoofpan. Voeg de ui toe en stoof 5 minuten. Schil de peen en snij in plakjes. Voeg toe en bak 5 minuten mee. Hak intussen de knoflook en ris de tijm.
  3. Kook intussen de rijst gaar in 30 minuten.
  4. Roer knoflook, tijm en bloem door het groentemengsel. Voeg de paddenstoelenbouillon toe en laat 5 minuten op laag vuur pruttelen.
  5. Snij intussen de champignons in plakjes en de aubergine en portobello in blokjes van ca. 2 cm. Verhit wat olie in een koekenpan en roerbak de portobello, champignons en aubergine 5 minuten. Roer regelmatig. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Voeg het paddenstoelen-auberginemengsel toe aan de stoofpan. Roer goed en laat nog 5 minuten op laag vuur pruttelen.
  7. Snij intussen de peterselie fijn en roer een deel door de stoof.
  8. Schep voor het serveren de stoofschotel en de rijst in diepe kommen en bestrooi met de rest van de peterselie.