Skip to main content

Gegrilde groene asperges met gekruide bulgur, veel groenten en geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 courgette
  • 240 gram bulgur
  • 0.50 kilo asperges
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 1 venkel
  • 1 blikje kikkererwten
  • 15 gram munt
  • 15 gram koriander
  • 1.50 rolletje geitenkaas

In Huis

  • 2 tenen knoflook
  • olie om te bakken
  • 2 tl komijnpoeder
  • 400 ml water
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el citroensap
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snij de paprika in stukjes. Snij de bleekselderij in boogjes. Verwarm olie in een wok en fruit de ui, paprika, bleekselderij en knoflook gedurende 2 minuten zachtjes aan.
  2. Voeg het komijnpoeder en de tomatenpuree erbij en fruit zachtjes nog een paar minuten. Snij intussen de courgette in kleine blokjes en bak kort op hoog vuur mee.
  3. Roer de bulgur erdoor. Schenk het water erbij, breng aan de kook en laat zachtjes 10 minuten koken met het deksel op de pan. Haal de deksel van de bulgur als die gaar en droog gekookt is, roer los met een vork en laat iets afkoelen in een grote kom of schaal.
  4. Bak intussen de asperges in olie in een koekenpan of grillpan op middelhoog vuur in ca. 15 min beetgaar; keer af en toe om. Halveer de cherrytomaatjes en de venkel. Snij de venkel in dunne plakjes, evt met behulp van een mandoline. Giet en spoel de kikkererwten af.
  5. Schep de tomaatjes, kikkererwten, venkel en olijfolie extra vierge door de bulgur. Hak de munt en koriander fijn en meng samen met het citroensap door de bulgur. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  6. Leg de gegrilde asperges op de borden, breng op smaak met zout en peper en verkruimel de geitenkaas grof er overheen. Serveer met de bulgur.
  7. mocht je een limoen in huis hebben, dan kun je het citroensap door limoensap vervangen. Rasp evt de citroen- of limoenschil bij de bulgur!