Skip to main content

Indiase curry met bloemkool, spinazie en cashew

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 ui
  • 1 el gember
  • 15 gram koriander
  • 1 bakje specerijenmengsel
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 500 gram aardappelen
  • 600 gram bloemkool
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 gram cashewnoten
  • 400 gram spinazie

In Huis

  • 2 tenten knoflook
  • 250 ml water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 tl suiker (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. NB. In het specerijenmengsel zit (bij 4p): 1 el korianderpoeder, 2 tl kurkumapoeder, 1 tl paprikapoeder en 1 tl garam masala.
  2. Snij de ui en de knoflook fijn, rasp de gember en fruit zachtjes aan in wat olie in een grote braadpan.
  3. Verdeel de koriander in steeltjes en blaadjes. Bak de steeltjes samen met de specerijen en zout en peper zachtjes een paar minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak ook even mee. Voeg nu het bouillonblokje en 250 ml water toe.
  4. Schil intussen de aardappels, snij in blokjes van plm 1 x 1 cm. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Voeg aardappelen, bloemkool en kokosmelk toe aan de pan. Laat zachtjes 15 min koken tot alles beetgaar is. Rooster intussen de cashewnoten in een droge koekenpan tot ze gekleurd zijn. Laat afkoelen.
  5. Voeg na de 15 min de spinazie toe en laat slinken. Proef en breng op smaak met zout, peper en evt wat suiker. Serveer met de blaadjes koriander en de geroosterde cashewnoten.