Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Indiase curry met bloemkool, spinazie en cashew

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Wk 18 indiase curry met bloemkool spinazie en cashew

Ingrediënten

In de box

  • 1 ui
  • 1 el gember
  • 2 el koriander
  • 1 bakje specerijenmengsel
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 500 gram aardappelen
  • 600 gram bloemkool
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 gram cashewnoten
  • 400 gram spinazie

In Huis

  • 2 tenen knoflook
  • 250 ml water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 tl suiker (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Snij de ui en de knoflook fijn, rasp de gember en fruit zachtjes aan in wat olie in een grote braadpan.
  2. Verdeel de koriander in steeltjes en blaadjes. Snij de steeltjes fijn en bak deze samen met de specerijen en zout en peper zachtjes een paar minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak ook even mee. Voeg het bouillonblokje en het water toe. Breng aan de kook.
  3. Schil de aardappels, snij in blokjes van ca. 1 x 1 cm. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Voeg de aardappelen, bloemkool en kokosmelk bij de ui in de pan. Laat zachtjes 15 min koken tot alles beetgaar is.
  4. Bak de cashewnoten even in een droog koekenpannetje tot ze knapperig zijn. Draai het vuur uit en besprenkel met een beetje olijfolie. Doe in een kommetje en zet op tafel.
  5. Voeg als de bloemkool beetgaar is de spinazie (deze is al gewassen) bij de curry en laat slinken. Breng op smaak met zout, peper en evt wat suiker. Serveer met de blaadjes koriander en de cashewnoten.
  6. Goed om te weten: In het specerijenmengsel zit (bij 4p): 1 el korianderpoeder, 2 tl kurkumapoeder, 1 tl paprikapoeder en 1 tl garam masala. In de 2p krat de helft.