Uw wijzigingen worden verwerkt

B Corporation

B Corporation
B Corporation

De Krat, de eerste Nederlandse maaltijdbox, is sinds 1 december 2015 officieel B Corp gecertificeerd. Daarmee is de Krat onderdeel geworden van een internationale beweging van duurzame, transparante en sociaal-maatschappelijk betrokken bedrijven die streven naar een betere wereld.

De Krat is in 2010 opgericht door Eefje Brugman. Het bedrijf bezorgt vanaf dag één maaltijdboxen met duurzaam en lokaal geproduceerd voedsel van hoge kwaliteit in een houten krat. Direct van de boer naar de keukentafel. Alle producten in de Krat zijn seizoensproducten uit Nederland, afkomstig van eerlijke producenten en boeren. Ongeveer 60% van de producten in de Krat is biologisch, de rest voldoet aan andere duurzame keurmerken of de strenge eisen van de Krat zelf.

B Corp is een afkorting van Benefit Corporation, een Amerikaanse organisatie die sinds 2006 wereldwijd bedrijven certificeert die behalve winst ook nadrukkelijk duurzame, ecologische en sociale doelstellingen nastreven. Om dit certificaat te mogen voeren moeten bedrijven een zeer streng assessment doorlopen. Daarbij worden alle aspecten van het bedrijf doorgelicht. Inmiddels heeft de organisatie dit keurmerk verstrekt aan zo'n 1500 bedrijven in ruim veertig landen. Onder andere Ben & Jerry’s, Triodos Bank en kledingfabrikant Patagonia zijn B Corp.

Eefje Brugman, oprichter van de Krat: “We zijn heel blij met dit keurmerk, omdat het aantoont dat we een echt duurzaam bedrijf zijn. Omdat B Corp zo’n strenge assessment hanteert, weet je zeker dat je goed en duurzaam bezig bent als je het keurmerk ook echt krijgt. Helaas zijn er veel bedrijven die het woord duurzaamheid misbruiken terwijl ze daar niet echt naar streven; met dit keurmerk kunnen we ons nu nog beter van die concurrentie onderscheiden.“