Uw wijzigingen worden verwerkt

CATEGORIE ARCHIEF: LEVERANCIERS

Excuus: chauffeurs tekort

blog/340wit32/100-excuus-chauffeurs-tekort.png

Was u deze week ook zo geïrriteerd, toen er (misschien wel voor de tweede keer) géén Krat bij u werd bezorgd, terwijl u die wel had besteld? Natuurlijk hebben we onze excuses gemaakt, maar dat helpt niets wanneer je voor een lege koelkast staat met een hongerige maag, dat begrijpen wij ook wel.

Spullen aan huis bezorgen: Nederlandse bedrijven zijn er goed in. We heten niet voor niets ‘Nederland distributieland.’ In Nederland was bol.com een van de eerste bedrijven die aan huiLees verder

Dit bericht werd geplaatst in Leveranciers op donderdag 11 oktober 2018 om 18:30 uur door Inger Boxsem.

De Krat van week 35 - De schol op zijn vietnamees

blog/340wit32/86-de-krat-van-deze-week.png

Beste Krat Chef,

Vorig jaar waren we met het hele team van de Krat op bezoek bij onze leverancier Schmidt Zeevis. We kregen er een uitgebreide rondleiding, wat is dat toch een mooi bedrijf! We konden aardig wat vissen herkennen, maar toen onze rondleider Andre ons vroeg of we het verschil wisten tussen bijv. schol en schar moesten we hem het antwoord schuldig blijven.Het is eigenlijk heel gemakkelijk liet hij ons zien: de schol heeft oranje-rode roestvlekken op zijn huid, de schar is heLees verder

Dit bericht werd geplaatst in Leveranciers op maandag 27 augustus 2018 om 12:05 uur door Inger Boxsem.

De Krat van week 33 - Kwekerij Osdorp

blog/340wit32/83-de-krat-van-deze-week.png

Beste Krat Chef,

Aan het randje van de Tuinen van West, ligt kwekerij Osdorp. Het is een van onze trouwe leveranciers van o.a. tomaten. Die heerlijke tomaten, die veelvuldig in de krat zitten in deze tijd van het jaar. Wat veel mensen niet weten is dat Kwekerij Osdorp een stichting is, die werkt met mensen die -om wat voor reden dan ook- dak- of thuisloos zijn geraakt. Door het werk in de kwekerij houden ze contact met de maatschappij en hebben ze tegelijkertijd een zinvolle dagbLees verder

Dit bericht werd geplaatst in Leveranciers op maandag 13 augustus 2018 om 11:44 uur door Inger.

Koffie uit Kaffa

blog/340wit32/80-koffie-uit-kaffa.png

In de provincie Kaffa, in Ethiopie, staat sinds een paar jaar een fabriek van 2000 m². Een koffiefabriek. Heel toepasselijk, want Kaffa is de oerprovincie én naamgever van de drank koffie. Het betekent drank van een bes. In de fabriek in Kaffa branden Ethiopiërs koffiebonen. Klinkt logisch toch? Is het niet. Welkom in de wereld van Moyee: fairchain koffie.

We kwamen Moyee tegen op het BCorp-festival, een gezellig feestje in de achtertuin van Tropenmuseum. Daar verzamelden zichLees verder

Dit bericht werd geplaatst in Leveranciers op woensdag 18 juli 2018 om 18:00 uur door Inger Boxsem.

Boongewoon

blog/340wit32/69-boongewoon.png

Het leuke van werken bij de Krat is dat we vaak in contact komen met eigenwijze en vernieuwende producenten. Creatieve kaasliefhebbers, landbouwende Limburgers, zeewierproducenten en soja-ontwikkelaars: het bruist en borrelt in de voedingsindustrie. Zo kwamen wij ook in contact met Michael Luesink.

Michael studeerde Food Innovation en zette voor zijn afstudeerproject maar meteen een nieuw bedrijf neer: BOON. Met zijn afstudeerproject wilde Michael iets aan ons eetpatroon veranderen:Lees verder

Dit bericht werd geplaatst in Leveranciers op woensdag 28 maart 2018 om 13:00 uur door Inger Boxsem.

Javaanse warung in je keuken

blog/340wit32/62-javaanse-warung-in-je-keuken.png
In de lente en zomer gaan er maanden voorbij dat we het niet maken, maar zodra de blaadjes vallen krijgen we een niet te stillen honger naar soep. Geroosterde tomaten-paprikasoep, prei-aardappelsoep, uiensoep, pompoensoep (met genoeg chilipeper en gember om het warm te krijgen), old school groentesoep, het maakt ons niet uit, als de keuken maar lekker gaat ruiken. Bijkomend voordeel: lunchen wordt met een pan soep in de koelkast ook een stuk aantrekkelijker dan met een boterham met kaas en de kiLees verder
Dit bericht werd geplaatst in Leveranciers op woensdag 6 december 2017 om 18:05 uur door Inger Boxsem.

Bij moeder

blog/340wit32/60-bij-moeder.png
Deze week zit er kalfsvlees in de Krat. Dat krijgen wij, zoals veel van ons vlees, van Jan Splinters Waterlant’s Weelde, een samenwerkingsverband van boeren uit de Noord-Hollandse polder. In Splinters familie werd je boer of slager, dus de liefde voor beesten en vlees kreeg hij mee van huis. Jan verzamelt het vlees van verschillende boerderijen in Waterland om te verkopen aan mensen die houden van een stukje vlees op zijn tijd, maar die ook willen dat de dieren met respect worden behandeld. HeLees verder
Dit bericht werd geplaatst in Leveranciers op dinsdag 7 november 2017 om 13:00 uur door Inger Boxsem.

Help Rotterzwam uit de brand

blog/340wit32/50-help-rotterzwam-uit-de-brand.png

Help Rotterzwam uit de brand

Succesvolle ondernemers zijn vaak mensen met fantasie. Neem nou Siem Cox, die eerst in de financiële dienstverlening zat, tot hij vond dat hij een betere bijdrage aan de wereld kon leveren. Hij kwam regelmatig langs het voormalige zwemparadijs aan de Maasboulevard: Tropicana. Hij keek naar het gebouw, dacht na over het glazen dak en zag geen zwembad maar een kas. Dat was de geboorte van Rotterzwam. Een stadskwekerij voor oesterzwammen, die groeien op koLees verder

Dit bericht werd geplaatst in Leveranciers op dinsdag 20 juni 2017 om 16:00 uur door Inger Boxsem.

Vegetarische smaaktest

blog/340wit32/45-vegetarische-smaaktest.png

Deze week probeerden wij thuis de carnivoren weer eens aan de vleesvervangers te krijgen. Voor de meeste van deze producten halen ze hun neus op, en uit smaakoogpunt moeten we ze -helaas- vaak gelijk geven. Zo testten we onlangs de groenteballetjes van Ikea. De kinderen zijn dol op de gehaktballetjes, dus we hoopten op het voordeel van de twijfel. Dat mislukte: er verscheen een 6, twee keer een 4 en een 2 op het scorebord. Degene die de 2 uitdeelde was ervan overtuigd dat er beschimmelde grLees verder

Dit bericht werd geplaatst in Leveranciers op donderdag 13 april 2017 om 15:00 uur door Inger Boxsem.

'Dit kan wel eens wat worden.' Zoete aardappel uit de polder

blog/340wit32/31-dit-kan-wel-eens-wat-worden-zoete-aardappel-uit-de-polder.png

We zeggen het niet graag, maar er zijn ook nadelen aan lokaal, duurzaam en/of biologisch geteeld voedsel. Sommige producten -sinaasappels, avocado’s- leveren we om die reden niet in De Krat, of niet op het moment dat we daar zin in hebben, zoals aubergines, of sla.

Tot voor kort was ook de zoete aardappel, ook bekend als yam of bataat, een no-go area. Deze aardappel, die feitelijk geen aardappel is maar een knol, wordt in Nederland vooral geïmporteerd uit de VS. Dat vonden we behooLees verder

Dit bericht werd geplaatst in Leveranciers op donderdag 24 november 2016 om 11:00 uur door Inger Boxsem.

Onderwaterwonderwereld

blog/340wit32/29-onderwaterwonderwereld.png

In Zeeland ligt er een boerderij in het water: Zeewaar. Op de golven van de Oosterschelde begonnen Jennifer Breaton en Rebecca Wiering de eerste duurzame zeewierboerderij van Nederland. Een stoer en ongewoon project, maar aan hun cv zie je al dat het ondernemende dames zijn: Jennifer en Rebecca gingen van New York naar Amsterdam, van het Noord Hollandse Bergen naar de VS, werkten voor prestigieuze reclamebureaus en deden nog even een studie internationaal recht, maar nu varen ze dus over het Lees verder

Dit bericht werd geplaatst in Leveranciers op dinsdag 25 oktober 2016 om 16:00 uur door Inger Boxsem.

Kwartels voor Afrika

blog/340wit32/19-kwartels-voor-afrika.png

Hoewel ik kwarteleitjes heerlijk vind, bijvoorbeeld bij de borrel met een beetje komijnzout, durf ik ze toch niet vaak te kopen, vanwege het beeld van hele zielige vogeltjes in legbatterijen dat me dan voor ogen staat. De herkomst van die leuke gestippelde mini- eitjes is vaak onduidelijk, en het systeem van scharrel, biologisch of Beter Leven sterren lijkt niet voor deze doosjes te gelden. Bovendien komen kwarteleitjes vaak uit Frankrijk, dus echt lokaal is het allemaal niet.

Maar onLees verder

Dit bericht werd geplaatst in Leveranciers op zaterdag 16 juli 2016 om 11:00 uur door Eefje Brugman.

Buffelmozzarella uit Nederland

blog/340wit32/7-buffelmozzarella-uit-nederland.png

Vorige week spraken we Andra en Alfons van Buffalo Farm Twente. Om hun boerderij rendabel te houden besloten zij enkele jaren geleden waterbuffels te gaan houden. Mozzarella gingen ze maken. ‘Wie weet beter hoe dat moet dan een Italiaanse kaasmaker?’ zegt Andra. ‘Wij gingen op zoek naar vakkennis en kwamen uit in Italië, waar de economische crisis op dat moment nog harder aankwam dan in Nederland.’ Zo vonden zij kaasmaker Gennaro, die nu met plezier zijn vakkennis inzet in Twente. Lees verder

Dit bericht werd geplaatst in Leveranciers op vrijdag 10 juni 2016 om 16:16 uur door Inger Boxsem.