Uw wijzigingen worden verwerkt

Japanse oppepper

blog/340wit32/41-.png

Dat morgen de meteorologische lente begint is een complot. Om ons rustig te houden. Het is ten slotte novemberstorm en slagregens wat de klok slaat, nergens nog een lentebriesje te bekennen. Voor iedereen die het zonder Canarische springbreak of wintersportzon moet volhouden tot betere tijden: we hebben deze week even gezond als versterkend voedsel in de Krat. Het menu is aangepast op gierende wind en bijtende hagelkorrels: soep voor de juiste comfortabele touch, vis voor onze weerstand, en genoeg groenten en pittige kruiden voor een geestelijke oppepper.

We weten niet hoe het met u is, maar persoonlijk worden we, hoe nat onze jas ook is, toch altijd vergevingsgezind bij de gedachte een aan goede kom soep. Een met sobanoedels deze keer. Nee, we bekeren ons niet tot de healthy-clean-skinny-low-nothing- maffia, maar sobanoedels zijn even lekker als gezond, dus waarom niet? De noedels komen oorspronkelijk uit Japan, en worden van boekweit gemaakt: dat geeft ze de wat onelegante bruingrijze kleur. De smaak compenseert: lekker aards, een beetje nootachtig. D

at boekweit de hoofdgrondstof is voor de noedels maakt ze glutenvrij, iets wat veel mensen appreciƫren. Als je een serieuze allergie hebt moet je in de winkel even opletten: sommige sobanoedels bevatten ook nog wat procenten tarwemeel. Ook bij het koken even opletten: gebruik genoeg water en roer goed zodat de noedels niet aan elkaar plakken en test op tijd, want de noedels zijn snel te gaar. Kijk op de site van de Krat voor het recept van de Japanse soep. Als je hier een kom van op hebt stap je weer stralend op de fiets. Het wordt lente. Echt.

Dit bericht werd geplaatst in Koken op dinsdag 28 februari 2017 om 16:00 uur door Inger Boxsem.