Uw wijzigingen worden verwerkt

Raapstelen

blog/340wit32/43-.png

Oorspronkelijk werd met raapstelen het loof van jonge meirapen bedoeld, maar de raapstelen die wij tegenwoordig kennen zijn van een andere soort die alleen voor het blad worden geteeld; daar zitten echt geen knolletjes meer aan. Hoewel ze het meest gegeten worden in het voorjaar, worden ze ook in de herfst nog geteeld en gegeten. Maar wij delen ze liefst in bij de lente, omdat we na een winter vol bonkige knollen en kolen altijd zo blij zijn met een beetje groen blad; raapstelen zijn vaak de eerste bladgroenten die in het voorjaar van het land komen.

Je komt raapstelen op het menu meestal tegen in een stamppotje. Toepasselijk wel, want het kan in het voorjaar nog flink koud zijn. Maar raapstelen zijn ook heerlijk in een salade, of als vulling voor andere groenten. Eigenlijk kan je ze op de zelfde manier als spinazie gebruiken. En bekijk bijvoorbeeld het loof van radijsjes eens goed; dat zijn een eigenlijk gewoon raapstelen van mini meiknolletjes. Kan je dus ook prima mee koken!

Een van onze favoriete recepten met raapstelen is gnocchi met raapstelen .

Dit bericht werd geplaatst in Ingredienten op maandag 20 maart 2017 om 10:55 uur door Eefje Brugman.