Uw wijzigingen worden verwerkt
 

Kwartels voor Afrika

Het uitbroeden van kwarteleieren als hobby, groeide in 2011 uit tot de stichting Kwartels voor Afrika. Nederlandse kwartelhouderijen brengen met de winst dergelijke ketens in Uganda voort, gerund door Granny groepen. Deze oma's kunnen zo wat bijverdienen en hebben zo gezond voedsel voor hun kleinkinderen en zichzelf. De winst van de verkoop van de eieren komt voor 100% in het fonds terecht. Vanuit dit fonds helpen ze in Afrika bedrijfjes op te zetten.   

 
 

Olmenhorst

Op dit landgoed wordt al circa 130 jaar fruit geteeld; de eerste boomgaard werd aangelegd rond 1880. Dit was nog een ouderwetse hoogstamboomgaard, met enkele grote bomen waaronder schapen graasden.

Inmiddels is De Olmenhorst een modern en vooruitstrevend fruitteeltbedrijf, met ruim 18 hectare boomgaarden, waarin in totaal circa 40.000 appelbomen en bijna 10.000 perenbomen staan. In 1998 schakelde De Olmenhorst de eerste boomgaarden om naar biologische teelt en vanaf 2005 geschiedt de productie geheel biologisch en onder het EKO-keurmerk.

 
 

Ruyken

Ruyken BV is al meer dan veertig jaar een vertrouwd adres voor kwalitatieve groente, fruit, champignons en taugé. Een echt familiebedrijf, gevestigd in hartje Amsterdam, waar inmiddels alweer de derde generatie werkzaam is. De onderneming is gesplitst in twee takken, de groothandel champignons, taugé, kiemproducten en Chinese groenten. Ruyken BV voldoet aan de strengste eisen, ze zijn aangesloten bij het food kompas en zijn een erkent leerbedrijf.
 
 

Joannusmolen

Joannusmolen maakt al sinds 1982 biologische melen. De grondstoffen worden biologisch geteeld en ambachtelijk gemalen tussen molenstenen. Hun toewijding, vakkennis en liefde voor de natuur maken de melen van uitzonderlijke kwaliteit en smaak. Dit duurzame product is dus goed voor jou, de natuur én de wereld om je heen. Nu en in de toekomst.