Uw wijzigingen worden verwerkt
 

Kwartels voor Afrika

Het uitbroeden van kwarteleieren als hobby, groeide in 2011 uit tot de stichting Kwartels voor Afrika. Nederlandse kwartelhouderijen brengen met de winst dergelijke ketens in Uganda voort, gerund door Granny groepen. Deze oma's kunnen zo wat bijverdienen en hebben zo gezond voedsel voor hun kleinkinderen en zichzelf. De winst van de verkoop van de eieren komt voor 100% in het fonds terecht. Vanuit dit fonds helpen ze in Afrika bedrijfjes op te zetten.   

 
 

Brood van Menno

Menno 't Hoen bakt biologisch desembrood. Ooit in de Lekhaven in Rotterdam, maar inmiddels in een goed uitgeruste bakkerij in IJsselstein.

Menno leerde het vak in Frankrijk en gebruikt z'n eigen desem, dat 'ie 10 jaar geleden heeft gemaakt. Voor het brood gebruikt hij een heel klein beetje gist, veel water en creme-kleurige Franse meel (T65 tradition francaise). Het deeg wordt zo kort mogelijk gekneed en daarna uren in de deegkuip te rusten gelegd. Zo krijgt het deeg veel aroma en dat proef je terug in het gebakken brood.

 
 

Erik Drogenbroek

Midden tussen Amsterdam en Utrecht staat de boerderij van Erik vol met fruitbomen. In zijn boomgaarden ben je altijd welkom om te zien hoe het fruit groeit en wanneer het rijp is. In het voorjaar kan je komen kijken hoe de bomen in de bloesem staan, de bijen vliegen dan letterlijk heen en weer.

In september kan je zelf appels komen plukken tijdens de appel plukdag. Veel mensen komen Erik dan een dag lang helpen maar hij krijgt ook steun van scholen uit de buurt. Hij vindt het hartstikke leuk als iedereen kan zien hoe zijn fruit groeit, want het groeit tenslotte in onze eigen achtertuin!

 
 

Bio Groenten At Home

Judith en Ruben van Biogroentenathome zijn in 2014 in het Overijsselse Balkbrug gestart met het telen van biologische groenten. Op een hectare worden ongeveer twintig soorten gewassen geteeld zoals mosterdblad, rode eikenbladsla, andijvie, bosui, paksoi, bieten, pompoen, etc. Elke donderdag is Biogroentenathome te vinden op de Zeeheldenmarkt in Den Haag en op zaterdag staan ze op de Luttekestraat in Zwolle.