Uw wijzigingen worden verwerkt
 

Vegetarische slager

 Jaap Korteweg is biologisch akkerbouwer en negende generatie boer. Na de varkenspest en gekke koeienziekte besluit hij vegetarier te worden, en op zoek te gaan naar een waardige vleesvervanger. Veel potentieel ziet hij in de eiwitrijke en biologische lupine van Nederlandse grond.Samen met politicus Niko Koffeman, chef-kok Paul Bom en een toegewijd team werkt Korteweg aan een Vegetarische Revolutie die de wereldvoedselvoorziening een ander aanzien moet geven. Ze hebben elkaar gevonden in de gedachte dat plantaardige vleesvervangers spectaculair moeten zijn van structuur, bite en smaak.  

 
 

La vie est belle

Stefaan Deraeve en Katrien Steeman vertrokken ooit als verplegers naar Rwanda. Ze wisten door hun opleiding al het eea af van het combineren van de juiste producten. ''We combineerden allerlei groenten, zaden en peulvruchten en werden vegetarier uit noodzaak'', zegt Stefaan. Het was echter ter plaatse dat ze leerden creatief na te denken over voeding en hun voedingsbehoeften met beperkte middelen te bevredigen. Terug in Belgie perfectioneerde Katrien haar recepten voor vegetarische bioburgers. Haar kookkunsten legden de basis voor wat later zou uitgroeien tot het bedrijf 'La vie est belle'.     
 
 

BOON

BOON dopt zijn eigen boontjes. BOON's missie: de wereld verleiden meer plantaardig te eten. Dit doen ze door consumenten iedere week te laten genieten van productinnovaties op basis van bonen, met een eerlijk verhaal en lekker veel inspiratie. Duurzaam eten moet gewoon de lekkerste keuze worden!

Als bedenker van BOON is het Michael Luesink’s persoonlijke missie om het imago van de Nederlandse boon te verbeteren. De sleutels tot succes om Nederland aan de BOON te krijgen, zijn innovatie en verleiding. Deze aanpak werpt zijn vruchten af, want Michael wint met zijn concept de award voor het meest impactvolle project van de afgelopen 10 jaar HAS Food Experience!
 
 

Cono kaas

COno kaasmakers is een cooperatie van boeren en melkveehouders in de Beemster, opgericht in 1901. SInds 2014 hebben zij een nieuwe kaasmakerij op de oude locatie in de Beemster, de Tijd. Dit is de groenste kaasmakerij van de wereld!