Uw wijzigingen worden verwerkt
 

EKO-boerderij De Eerste

Eko-boerderij ‘de Eerste’ dankt zijn naam aan het feit dat het de eerste boerderij is die gebouwd is in de Noordoostpolder. Het is een biologische boerderij met veel verschillende takken. Er zijn 60 melkkoeien, waarvan de melk verwerkt wordt tot boerenkaas en yoghurt. Ook is er een groenten- en akkerbouwtak, waar verschillende groenten en aardappelen worden geteeld. In de boomgaard scharrelen 250 leghennen die iedere dag voor verse eieren zorgen. In de boerderijwinkel en bezorgroutes worden deze producten verkocht, aangevuld met een volledig assortiment droog- en verswaren, uiteraard allemaal op biologische wijze geproduceerd.

 
 

Aardappelboer

Op de boerderijen van de Aardappelboer in de Haarlemmermeer worden op de beste kleigrond van Nederland al vier generaties aardappelen geteeld. Met bijna honderd jaar ervaring weet de familie Bos precies wat de aardappel nodig heeft en welke aardappelen het lekkerst zijn! 

 
 

Bijman


 
 

Wim Stoker

Sinds 1977 is Wim Stoker al actief in de fruitteelt. Zijn toenmalige werkgever was de eerste fruitteler die zich bezighield met geïntegreerde teelt. Hij was veel meer bezig met alle natuurlijke processen in de boomgaard en daar ligt de basis voor Wim's interesse in biologisch. Na tien jaar ervaring te hebben opgedaan in de gangbare fruitteelt, heeft hij zich toegelegd op de biologische fruitteelt. Hij is begonnen in een maatschap waarbij ze zowel appels teelden als sorteerden. In 1999 heeft hij een nieuwe sorteermachine gekocht waarmee hij ook voor collega’s is gaan sorteren. Sinds 2012 focust hij zich volledig op het sorteren en verhandelen van biologische appels van telersvereniging Smile Fruit.