Uw wijzigingen worden verwerkt

'Kipshuka' met rijst en koriander

  • Je hebt vaker zure room, ui en tomaat nodig deze week.
  • 1. Zet 75 gram rijst pp op in 150 ml water pp. Kook zachtjes gaar en droog in ca 20-25 minuten, met behulp van een vlamverdeler.
  • 2. Dep de kip droog en meng in een schaaltje met de helft van het bakje ras el hanout en voldoende peper en zout. Zet even weg.
  • 3. Snij de paprikas in dunne reepjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snij de steeltjes van de koriander en snij fijn. Hak de blaadjes grof.
  • 4. Fruit in een scheutje olie in een grote wok of braadpan de ui, knoflook en paprika. Snij intussen de tomaten in kwarten.
  • 5. Voeg als de paprika een beetje zacht is geworden de andere helft van het bakje specerijen toe en roer goed om. Voeg de tomaten toe samen met de steeltjes van de koriander. Breng goed op smaak met peper en zout en een beetje extra cayennepeper als je van pittig houdt. Laat 15 minuten pruttelen. Haal na 10 minuten het deksel eraf zodat de saus een beetje inkookt. Roer af en toe om zodat het niet aanbrandt.
  • 6. Bak intussen de kip in olie al roerbakkend bruin en gaar.
  • 7. Roer op het laatst de zure room erdoor en breng op smaak met peper en zout. Serveer met rijst en de kip en bestrooi met de resterende koriander.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat