Uw wijzigingen worden verwerkt

Aardappelsalade van Opperdoezer ronde met gegrilde groene asperges en Parmezaan

Aardappelsalade van Opperdoezer ronde met gegrilde groene asperges en Parmezaan
Bereidingstijd: 40 minuten
In de krat
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Opperdoezer aardappels (g)200400600800
Groene asperges (g)150300450600
Sperziebonen (g)75150225300
Eieren (stuk(s))1,5356
Gele paprika (stuk(s))0,511,52
Peterselie (el)0,511,52
Parmezaanse kaas (g)10203040

Zelf in huis
Ingredient1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
Olijfolie ()
Witte wijnazijn (el)11,52,53
Mosterd (el)0,511,52
Mayonaise (el)0,511,52
Knoflook (teentje(s))0,50,511
Peper en zout ()


Download PDF
  • Let op: je hebt twee keer boontjes nodig deze week. 
  • Zet de waterkoker aan zodat je snel kokend water hebt voor de asperges. 
  • 1. Boen de aardappels schoon en zet op in koud water met zout. Kook in 15-20 minuten gaar.
  • 2. Doe een flinke laag (kokend) water in een grote pan. Snij ca 2 cm van het uiteinde van de asperges en blancheer 3 minuten. Haal ze met een tang uit het water zodat de  boontjes en de eieren er straks in kunnen. Spoel de asperges koud af. 
  • 3. Haal de steeltjes van de boontjes en halveer. Doe in het kokende water van de asperges en voeg de eitjes voorzichtig (!) toe. Kook gaar en halfzacht in 7-8 minuten. Giet af in een vergiet en spoel alles samen goed koud af. 
  • 4. Besmeer de asperges met olie en leg ze in de grillpan. Hussel af en toe om en snij intussen de paprika in dunne reepjes. Hak de krulpeterselie fijn. 
  • 6. Maak een dressing van de olie, witte wijnazijn, mosterd, mayonaise, 1 of 2 el water, peper en zout. Knijp er een klein knoflookteentje boven uit. 
  • 7. Pel de eitjes. Snij de wat afgekoelde aardappels in hapklare stukjes. 
  • 8. Meng de aardappels, boontjes, peterselie, paprika en dressing voorzichtig door elkaar en leg de eieren er, gehalveerd, bovenop. Rasp de Parmezaan eroverheen en serveer met de gegrilde asperges.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat