Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Aardappeltortilla met knapperige uien en geroerbakte boerenkool

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Gemakskrat Vega Voorlopig Komt Een Nwe

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 400 g Belle de Fontenay aardappelen
  • 300 g Boerenkool
  • 4 stuk(s) Eieren

In Huis

  • om te bakken Olijfolie
  • 1 el Bloem
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 4 el Olijfolie (extra vierge)
  • 2 teentje(s) Knoflook in plakjes
  • 1 snufje(s) Gedroogde chilipeper vlokken
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snij de rode ui in dunne ringen. Schil de aardappelen en snij in dunne plakjes.
  2. Maak de uienringen. Verhit een laagje olie in een diepe pan. Leg de uienringen op een plank. Neem een zeefje en bestrooi de ui met wat bloem. Frituur de uienringen tot ze knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Breng een grote pan met water met wat zout aan de kook. Verwijder de dikke stengels van de boerenkool. Was de boerenkool en snij in repen. Kook de boerenkool 5 minuten. Giet af en leg op een schone, droge theedoek.
  4. Maak nu eerst de tortilla. Verhit een scheutje olijfolie in een zware koekenpan en bak de aardappelplakjes zachtjes beetgaar. Blijf regelmatig omscheppen en zorg dat het niet aanbrandt. Doe in een schaal en laat afkoelen tot lauwwarm.
  5. Klop de eieren los met een beetje zout en peper en 1 teentje geperste knoflook. Schep het ei door de aardappels. Laat een minuutje staan.
  6. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan met dikke bodem. Doe het aardappelmengsel in de pan. Druk een beetje aan met een spatel. Bak 1 minuut op middelhoog vuur. Draai dan het vuur laag. Doe het deksel op de pan. Laat de aardappel garen en het ei stollen. Dit duurt ca. 15 minuten.
  7. Zodra de bovenkant van de tortilla gestold is, leg je een plat bord op de koekenpan en draai je de pan om op het bord. Laat de tortilla omgekeerd terug in de pan glijden.Laat zo de bovenkant een paar minuutjes op laag vuur een beetje bruinen.
  8. Draai de tortilla weer om op een plat bord en laathem daarop afkoelen. Verdeel er de uienringen over.
  9. Maak de boerenkool af. Verhit 4 eetlepels olijfolie in een diepe koekenpan en bak hierin de plakjes knoflook 2 seconden. Voeg de chilipeper en de boerenkool toe en roerbak. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Serveer de aardappeltortilla met de boerenkool.