Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Aardpeer-preisoep met amandelschaafsel en koningsboleten op geroosterd brood

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Wk-6-aardpeer-prei-soep-amandel-met-boleten-en-knolselderij-op-toast-min

Ingrediënten

In de box

  • 2 preien
  • 600 gram aardpeer
  • 200 gram koolraap
  • 1 ui
  • 1 el tijm (geriste)
  • 4 koningsboleten
  • 100 gram groene kool
  • 30 gram amandelschaafsel
  • 2 el peterselie
  • 1 brood (meerzaden)

In Huis

  • 1 liter kokend water
  • olie om te bakken
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 blokjes groentebouillon
  • om te besprenkelen olijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan. Snij de prei in ringen en was grondig. Verwarm olie in een soeppan met dikke bodem en fruit de prei zachtjes. Schil intussen de aardpeer en snij in stukken. Voeg bij de prei. Hak de knoflook fijn en voeg de helft (!) ervan toe. Roer een paar keer om en voeg het kokende water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en kook in ca. 15 minuten gaar.
  2. Snij de koolraap in plakken van max 0.5 cm. Schil ze en snij in kleine blokjes (0.5 cm).
  3. Snipper de ui en ris de tijm. Verwarm wat olie in een grote koekenpan of wok en fruit daarin de ui zachtjes. Voeg, als de ui zacht is geworden, de blokjes koolraap, ander helft van de knoflook, geriste tijm, zout en peper toe.
  4. Snij de boleten in plakken van ongeveer 0.5 cm. Snij de groene kool in hele fijne reepjes. Voeg beide toe en bak onder af en toe omscheppen 10 minuten tot de boleten en koolraap een beetje bruin zijn.
  5. Pureer de soep als die gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het bruint. Let op: dit kan snel gaan! Hak de peterselie fijn.
  7. Snij twee boterhammen per persoon. Rooster ze in de broodrooster. (Of leg ze allemaal tegelijk onder de grill. Draai ze in dat geval om na een paar minuten).
  8. Besprenkel de boterhammen met wat olijfolie extra vierge. Beleg met de boleten en bestrooi met de peterselie en amandel. Serveer de soep erbij.