Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Adukibonensoep met waterkerspesto en ciabatta

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd minuten
Adukibonensoep met ciabatta en waterkerspesto | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks witte ui
  • 200 gram peen
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 stuks prei
  • 1 blikje tomatenstukjes
  • 2 stuks ciabatta
  • 40 gram zonnebloempitten
  • 0.5 zakje waterkers
  • 1.5 blikje adukibonen

In Huis

  • 600 ml kokend water
  • 2 tenen knoflook voor de soep
  • olie op te bakken
  • 1 teen(tje) knoflook voor de pesto
  • 80 ml olijfolie (mild & extra vierge)
  • kneepje citroensap (mag uit flesje)
  • 1 blokje (voor 500 ml) bouillon
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan voor de bouillon.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit olie in een grote soeppan met dikke bodem en fruit zachtjes aan, voeg wat zout toe. Schil de peen. Snij de peen en bleekselderij in kleine stukjes, voeg toe. Snij de prei in dunne ringen, bak even mee. Voeg de tomatenstukjes toe en laat het geheel minimaal 10 minuten (hoe langer, hoe smaakvoller) met deksel op de pan zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de ciabatta in 10 minuten af.
  4. Maak de pesto: rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan. Pas op: ze kunnen snel aanbranden! Laat even afkoelen. Hak de knoflook grof – let op, als er een groen loofje zit, verwijder deze dan. Pureer de zonnebloempitten, knoflook, waterkers en de olijfolie (liefst half extra vierge, half milde) tot een pesto. Voeg als nodig nog wat olie toe. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
  5. Giet de adukibonen af. Je kan er voor kiezen een deel in een maatbeker de staafmixen voor wat gebondenheid in de soep. Dit hoeft niet, maar is wel lekker!
  6. Voeg de adukibonen bij de groenten samen met het kokende water en het bouillonblokje. Breng de soep al roerend aan de kook en laat nog 10 minuten zachtjes afgedekt doorkoken.
  7. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is.
  8. Serveer de soep met de pesto en het brood. De pesto is bedoeld voor in de soep, maar natuurlijk ook heel lekker op het brood!