Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Andijviestamppot met speklapje

Varken

  • Totale tijd minuten
Wk 12 andijvie speklapje

Ingrediënten

In de box

  • 1 krop andijvie
  • 4 speklapjes

In Huis

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • om te bakken olie
  • 1 klontie boter
  • 1 scheutje melk
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pan water met zout op voor de aardappels. Schil de aardappels, snij ze in gelijke delen en kook gaar in 15 minuten.
  2. Snij de andijvie in reepjes en was de andijvie (bijvoorbeeld met behulp van een sla-centrifuge).
  3. Verwarm de olie in de koekenpan en bak de speklapjes. Maak evt. met een scheutje water de aanbaksels los voor een jus.
  4. Stamp de aardappels met een klontje boter en een scheutje melk en roer de andijvie er doorheen. Zet de pan terug op een laag vuurtje en roer het geheel even goed door zodat de andijvie iets slinkt (dit hoeft niet als je van lekker knapperig houdt). Breng op smaak met wat peper en zout.
  5. Serveer de andijvie met het speklapje en evt. met de jus.
  6. Als je dat lekker vindt kan je nog een restje peen in kleine stukken meekoken met de aardappels, voor een klein zoetje in je andijviestamp. Tip 2: Andijvie is goed te bewaren gewikkeld in een natte theedoek in de groentela.