Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Andijvietaart met kaas

  • Totale tijd minuten
Ricotta citroen pannenkoekjes | Maaltijdboxen recepten

Ingrediënten

In de box

  • 600 g Andijvie
  • 150 g Dartelaar geitenkaas

In Huis

  • 5 plakje(s) Bladerdeeg
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 3 stuk(s) Eieren
  • 125 ml Slagroom
  • Om in te vetten Boter
icon package

Recept stappen

  1. 1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een rond lap van 30 cm doorsnede. Vet een springvorm met een doorsnede van 24 cm in met boter. Bekleed de vorm met het bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem.
  3. 3. Snij de andijvie in dunne repen, was goed en roerbak de reepjes met de fijngesneden knoflook tot de andijvie geslonken is. Laat de andijvie in een vergiet goed uitlekken.
  4. 4. Klop in een kom de eieren los met de slagroom en wat zout. Schep de andijvie en de helft van de kaas erdoor.
  5. 5. Schenk het eimengsel over de boden in de taartvorm. Bestrooi het gerecht met de rest van de kaas. Bak de taart in 35 minuten in het midden van de oven gaar en bruin.