Uw wijzigingen worden verwerkt

Aubergines uit de oven met geitenkaas

  • Verwarm de oven voor op 200 C.
  • Hak 2 teentjes knoflook en de ingelegde citroen zeer fijn en vermeng met de komijnpoeder, korianderpoeder, chilipoeder, paprikapoeder, 100 ml olijfolie en 1/2 tl zout.
  • Halveer de aubergines. Snijd het vlees diagonaal in zodat je ruitjes krijgt. Snijd niet door tot op het vel. Besmeer de aubergine helften ruim met de marinade.
  • Zet ze in een ovenschaal met de snijkanten naar boven en bak ca. 40 minuten in de oven tot ze helemaal zacht zijn.
  • Snij de paprika open en verwijder zaad en zaadlijsten. Snij de paprika in hele dunne reepjes. Snij de amsoi in reepjes en snipper de ui.
  • Bereid de amsoi. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de ui glazig. Voeg de paprika toe en laat 5 minuten zachtjes bakken. Voeg de amsoi toe en smoor nog ca. 7 minuten.
  • Haal de aubergines uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. Schep de amsoi erop en verbrokkel er wat geitenkaas over. 
  • Tip: combineert goed met Marokkaans gekruide drumsticks en een bulgursalade.
  • Wijnsuggestie: Picpoul de Pinet - Domaine des Lauriers (Languedoc, Frankrijk)

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat