Uw wijzigingen worden verwerkt

Beantastic burger op een broodje met tomaat en sla met geroosterde sweet dumpling

  • NB. Ipv sojasaus kun je ook ketjap asin gebruiken.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden °C. Was de sweet dumpling en snij in kwarten. Verwijder de zaden en snij dan overdwars in halve maan partjes van 1 cm dik.
  • Snij de helft van de ui(en) ook in parten en bewaar de andere helft van de ui voor straks. Doe de parten ui(en) en sweet dumpling in een kom, besprenkel ruim met olijfolie, het paprikapoeder, voldoende zout en peper en hussel goed om. Leg vervolgens op een bakplaat met bakpapier en rooster 25-30 min in de oven. Ze moeten gaar, bruin en knapperig worden. 
  • Rasp de aangegeven hoeveelheid wortel. Snipper de andere helft van de ui fijn. Fruit in een koekenpan de ui een paar min tot glazig. Pers de knoflook erboven uit en roer even om. Voeg de wortel, komijnpoeder en chilipoeder toe en bak nog 2-3 min totdat de wortel zacht is. 
  • Prak intussen de bruine bonen in een grote kom met een vork plat en meng met de ketchup, sojasaus en de havermout. 
  • Spreid het wortelmengsel uit de pan even uit op een bord om af te koelen. Veeg de pan schoon met keukenpapier voor straks. 
  • Snij de tomaat in plakjes. Was de sla met behulp van een slacentrifuge. 
  • Voeg het afgekoelde wortelmengsel bij de bonen, kneed door met je hand en vorm vier burgers. Bak deze zachtjes in wat olie 4-5 min tot ze mooi bruin zijn. 
  • Doe de broodjes ca. 3-4 min in de oven om even op te piepen. Maak een simpele vinaigrette voor de sla en tomaat.
  • Beleg elk broodje met sla, tomaat en een burger. Besprenkel de sweet dumpling met nog wat olijfolie en serveer met de burgers en de sla en tomaat met vinaigrette. Zet er evt. ketchup en/of (vegan) mayonaise bij.

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat

Filter op:

Uit de krat van:





Bestel deze krat