Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Biefstuk met paddenstoelen en ui, bietensalade met jonge geitenkaas en aardappels uit de oven

Rund

  • Totale tijd minuten
Winterposteleinquiche | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 500 gram bieten
  • 500 gram aardappelen
  • 1 stuks rode ui
  • 400 gram gemengde paddenstoelen
  • 250 gram jonge geitenkaas
  • 4 stuks Duitse biefstuk

In Huis

  • 4 el olie
  • naar smaak sla
  • 3 el olijfolie
  • 2 el notenolie
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • naar smaak peper en zout
  • 50 gram boter
icon package

Recept stappen

  1. LET OP: Laat de Duitse biefstuk goed op kamertemperatuur komen, liefst minimaal een uur voor het koken uit de koeling halen!
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid eerst de bieten voor. Was de bieten en verpak ze afzonderlijk in aluminiumfolie. Schuif op het ovenrek achterin in het midden van de oven zodat de aardappels er later naast kunnen. Pof ze beetgaar in ca. 1 uur afhankelijk van de grootte van de bietjes.
  3. Schil de aardappelen en snij ze in hapklare stukken. Doe in een ovenschaal. Schenk er 2 eetlepels olie (bij 4p) over en schep goed door. Zet in de oven na 25 minuten van de gaartijd van de bieten en bak ze in ca. 40 minuten goudbruin.
  4. Bereid in de tussentijd de paddenstoelen en gebakken ui. Schil en halveer de ui en snij in ringen. Verhit 1 eetlepel olie (bij 4p) in een koekenpan en bak de ui ca. 15 minuten zachtjes aan tot hij zacht is en bruine randjes begint te krijgen. Borstel de paddenstoelen schoon en verwijder een stukje van de steel. Snij in dunne plakjes. Verhit in een andere koekenpan nog 1 eetlepel olie (bij 4p) en bak op middelhoog vuur de paddenstoelen aan tot ze mooie bruine randjes hebben. Doe de paddenstoelen daarna bij de gebakken ui.
  5. Laat de bietjes als ze gaar zijn een beetje afkoelen en verwijder de schil. Snij ze in hapklare stukken en bestrooi met wat zout. Doe wat sla op een grote platte schaal. Leg er de bieten op.
  6. Maak een dressing van de olijfolie, notenolie en het citroensap. Pers er de knoflook boven uit en breng op smaak met peper en zout. Sprenkel over de biet. Verbrokkel er de jonge geitenkaas over. Zet koel weg.
  7. Verhit de boter in een koekenpan en bestrooi de Duitse biefstukken met zout en peper. Bak de biefstukken in ca. 4 minuten om en om bruin en rose. Laat daarna 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Warm de paddenstoelen en ui nog even door. Serveer de Duitse biefstukken met de paddenstoelen erover, de salade en de gebakken aardappel.